MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moslims krijgen eigen discriminatiemeldpunt

06 oktober 2005 | in Geloof, Maatschappij | 4 Reacties

De Telegraaf meldt dat moslims in de Amsterdamse wijk De Baarsjes vanaf vandaag klachten over discriminatie kunnen deponeren bij een speciaal meldpunt. In tegenstelling tot andere instanties waar mensen hun beklag kunnen doen, heeft dit meldpunt als voordeel dat buurtbewoners er persoonlijk terecht kunnen.

Het stadsdeel signaleerde dat veel mensen in de buurt behoefte hadden aan zo’n meldpunt, omdat ze het lastig vinden om hun grieven telefonisch te uiten. Het gaat volgens de stadsdeelvoorzitter met name om traditionele, oudere moslims. “De jongeren weten hun weg wel te vinden, maar de ouderen wilden toch graag een gezicht zien omdat de emoties soms hoog oplopen.”

Er zijn 4 reacties

 1. DT71
  06 oktober 2005 om 10:38 uur.

  En wanneer komt het eerste discriminatiepunt voor autochtone Nederlanders die uitgescholden worden voor flikker, varken of hoer (bij het ontbreken van een hoofddoekje bijv.) uit ‘culturele/religieuze overtuiging’?

 2. Toth
  07 oktober 2005 om 08:40 uur.

  DT71, als je zielig bent kun je overal klagen. Maar ik heb zo’n gevoel dat ik je dat eigenlijk niet hoef te zeggen.

  Wie de tekst leest en kan concluderen dat het simpelweg gaat om een aanvullende dienstverlening bij het melden van een al lang bestaande voorziening. De insinuatie in de titel is onterecht.

 3. KaKa
  07 oktober 2005 om 10:29 uur.

  DT71,

  …al jouw reacties zijn zo negatief! doe ff een bakkie koffie / thee ofzo om een beetje rustig te worden. Of ga je beklaag doen op rechtse logs, die zijn er in overvloed daar zullen je opmerkingen wel gewaardeerd worden.

  Wat voeg je zelf toe aan een maatschappij waarin iedereen naast / met elkaar MOET leven? Je zit steeds te klagen en tegen alles aan te schoppen dat moslims niet deugen, maar jou opmerkingen die deugen ook niet en dragen zeker niet bij aan betere maatschappij!
  Denk daar maar eens over na, als dat haalbaar voor je is.

 4. eric
  09 oktober 2005 om 06:33 uur.

  Ha ha, Kaka of is het bla bla, zo’n meldpunt is pure discriminatie.
  Heb je als eens gehoord van een meldpunt voor Nederlandse vrouwen gehoord die beledigd worden door straatmarokaantjes.
  Volgens mij, denken ze laat maar lullen of als ze zich er echt aan storen of onheus bejegend zijn gaan ze naar de politie waar je zelfs folders in het Marokaans krijgt voor het geval je nog niet voldoende geintegreerd bent.
  Dus behalve dat dit soort insanties (meldpunten) ineficient zijn zetten ze de klagers buiten de Nederlandse samenleving.
  Bij deze dus voel je vrij om naar die instantie te gaan die o.a daarvoor in onze democratie in het leven geroepen is.
  Oh ja laat dat zielige subcultuurclubje maar lekker links liggen.

Plaats je reactie