MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vlaams Belang: campagne in Marokko

07 oktober 2005 | in Politiek | 6 Reacties

Filip de WinterDe extreem-rechtse partij Vlaams Belang wil campagne gaan voeren in het buitenland. De rascisten willen vreemdelingen afraden zich in België te vestigen. Volgens de onlangs voor rascisme veroordeelde voorman Filip Dewinter, wil de partij ook in Marokkaanse media adverteren. De Winter wil begin volgend jaar een persconferentie geven in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Zijn boodschap luidt: “België is niet het land van melk en honing voor al wat vreemdeling is. We zullen de nadruk leggen op de noodzaak aan inburgering en de strenge aanpak van schijnhuwelijken, illegalen en asielmisbruikers”.

Volgens de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws wil de partij ook met een campagne onder allochtonen in België de komst van nieuwe emigranten tegengaan. Verder stelt populist Filip Dewinter voor om de rechten op sociale zekerheid voor nieuwkomers sterk te beperken. Dat gebeurt in Nederland nu overigens ook al gedeeltelijk.

Er zijn 6 reacties

 1. Amsterdammer
  07 oktober 2005 om 03:14 uur.

  Die heeft lef…..nu nog een visum en toestemming krijgen om zijn propaganda te mogen uiten.

 2. Malcolm X
  07 oktober 2005 om 04:44 uur.

  Hij heeft geluk!
  In Marokko kennen ze zulke kakkerlakken toch niet.

 3. KIKO
  07 oktober 2005 om 07:56 uur.

  tar… alsof marokko hem toelaat om in marokko maar 1 voet neer te zetten. dan kan hij gelijk op de fles gaan zitten

 4. Youssef
  09 oktober 2005 om 01:19 uur.

  Ik ben gedeeltelijk mee eens met dat voorstel, ik zelf Marokkaan die in Marokko geboren en opgegroeid vind ik dat dat moet gebeuren, wat je ziet is dat veel analfabete mensen naar Nederland of Naar belgie komen en meteen een uitkering aanvragen, dat is echt onzin, de Islam verbiedt dat tenminste neem ik aan of niet?!?!?
  Maar als t gaat om echte trouwen, liefde, en om mensen die hiernaartoe komen om echte te werken, te integreren en die hun eigen Marokkaanse identiteit kunnen houden dan waarom niet??hoogopgeleid Marokkanen die met een partner uit Europa zijn getrouwd mogen zo makkelijk mogelijk Europa binnen komen, ze zullen wat aan de samenleving toevegoen, en de overheid zal volgens mij geen problemen mee kijgen.

 5. eric
  09 oktober 2005 om 06:46 uur.

  Youssef mooi stukje maar flipke de winter heeft natuurlijk wel andere intenties, hij maakt dit onderscheid niet.

 6. yassir
  18 oktober 2005 om 02:13 uur.

  De Winter in Marokkko..mooi! Hij zal harcha en melawi vanuit de handen lhaja Tamou in Bab lhad in Rabat krijgen..eerst integreren (dus niet assimileren) in Marokko daarna mag hij zijn speech houden.
  Toch denk ik dat Marokkaanse ministers hem EEN boodschap zullen duidelijk maken en die luidt als volgt: Marokkaanse migranten gaan honing en melk naar Vlaanderen invoeren..dus geen paniek meneer de separatist!!

Plaats je reactie