MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Diabetespatiënten kunnen beter niet vasten

11 oktober 2005 | in Geloof | 1 Reactie

Ramadan medicijnenOp dieet.blog.nl is te lezen dat diabetespatiënten het advies moeten krijgen om niet te vasten tijdens de ramadan. Dat vindt diabetesverpleegkundige Fatima Malki van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam.

Volgens Malki is het beter niet te vasten, met name voor type 1 diabeten en diabeten die al complicaties hebben of dreigen te krijgen. Bij type 2 diabeten kan het vasten besproken worden en de medicatie in overleg met de patiënt worden aangepast. Zieken en mensen die onmisbare medicijnen slikken, hoeven niet te vasten. Veel moslims vasten toch en nemen hun medicijnen onregelmatig in, zo bleek vorig jaar uit een Marokkaanse studie. Een goede begeleiding van een diabetesverpleegkundige en een dietist is voor diabetespatiënten voor, tijdens en na de ramadan dan ook erg belangrijk. Meer informatie kun je ook lezen op www.ramadan-medicijnen.nl

Er is 1 reactie

  1. Benni
    12 oktober 2005 om 12:41 uur.

    Allemaal goed en wel. Maar de Ramadan is niet iets van de afgelopen 10 jaar. Men doet hier alsof het wiel nogmaals word uitgevonden. Alsof er in de hele islamitsche wereld nog niet nagedacht is over diabetis en ramandan. We hebben een VERPLEEGKUNDIGE nodig om ons dit te vertellen, niet eens tabieb!

Plaats je reactie