MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Verdonk onderzoekt verbod op burka

11 oktober 2005 | in Geloof | 11 Reacties

Minister Verdonk gaat onderzoeken of het mogelijk is om in specifieke situaties mensen te verbieden een burka te dragen. Een algemeen verbod op het gewaad dat het hele lichaam van moslimvrouwen bedekt, is volgens haar niet goed mogelijk.

De minister wil echter bekijken of het vanuit veiligheidsoverwegingen op bepaalde momenten en gebieden mogelijk is het kledingstuk te verbieden, zei ze maandag in een overleg met de Tweede Kamer. Welke dat kunnen zijn, liet ze in het midden. De bewindsvrouw reageerde daarmee op het pleidooi van Kamerlid Wilders (Groep Wilders) om de burka in het openbaar te verbieden. Volgens hem is het gewaad vrouwonvriendelijk en zijn de dragers ervan niet direct te identificeren.

Ook de gemeente Utrecht neemt maatregelen tegen het dragen van een Burka. Zij eist dat vrouwen met een bijstandsuitkering afzien van het dragen van een burka, als dat het vinden van werk onmogelijk maakt.

Er zijn 11 reacties

 1. Saida
  11 oktober 2005 om 09:53 uur.

  Mensen hebben prioriteiten!
  Ik heb dat mens niet gehoord over discriminatie op de werkvloer
  Ik heb haar niet gehoord over zwaardere straffen voor allochtonen.
  Nee hoor burqa’s!

 2. Kelly
  11 oktober 2005 om 10:51 uur.

  Ik zal beginnen met me eerst even voor te stellen.Ik ben Kelly een meisje van 17jaar dat in België woont,te Aalst.
  De Islam is volgens mij het mooiste en zuiverste geloof dat er bestaat.Al ben ik zelf gedoopt tot Christen,dat speelt geen rol voor me want ik had toen nog geen eigen mening of ik dat nu wou of niet.Ik ben al ongeveer twee jaar bezig met vele verhalen te lezen over de Islam,over vrouwen/meisjes die hun bekeerd hebben tot de Islam,over wat je wel en niet mag volgens Allah,enzo…
  Zelf heb ik een Qoer’aan thuis en tot zo ver ik kan lees ik er altijd in wanneer ik tijd heb.En Inchallah(=als God het belieft)word ik ook moslima.
  Het is nu ramadan,dat gestart is op dinsdag 4 oktober,en het is mijn tweede jaar dat ik er aan mee doe.De ramadan heeft meer betekenis dan gewoon niet eten en drinken.Vele niet-moslims vinden het absurt dat moslims dit doen,maar de mensen die zo een denken hebben zijn onwetend en weten de exacte inhoud er niet van.Tijdens de ramadan kom ik tot rust,voel ik me beter dan anders en voel ik me dichter bij Allah.
  Om nu even te reageren op het artikel dat Minister Verdonk het verbod wil leggen op burka’s.In de Islam mag je niet verleiding zijn tot.Je mag niet te bloot lopen,dat geeft geen respect weer tegenover jezelf en anderen.Ik vind als je als moslima geboren bent,of als je je zou bekeren tot moslima,vind ik dat je op de eerste plaats het geloof moet respecteren.Inderdaad er zijn extremisten die verhalen en wetten opstellen wat zelf niet in de Qoer’aan staat.Je hebt zelf moslims die zeggen dat je vele dingen mag doen,terwijl dat niet zo is.Een burka vind ik persoonlijk iets moois,maar zelf zou ik het nooit dragen.Voor ALLE moslima’s die wel burka’s dragen vind ik dat het hun eigen zaak is.Je hebt vele niet-moslima’s die heel bloot en sexy rondlopen,waarom zou je dat dan niet verbieden?Er bestaat toch geen heilig boek waar er in staat dat je dat MOET doen.Hetzelfde geldt dit voor het dragen van een burka.Het is gewoon de keuze van de vrouw zelf.Het heeft allemaal te maken met hoe sterk ze geloven en dichter te willen staan bij Allah.Ik vind dat iedereen,iedereen moet respecteren.In wat ze geloven,in wat ze dragen,in wat ze doen en in wat ze denken.Deze dingen kan je toch nooit iemand opleggen om het te verbieden.
  Wat ik denk is,moest er nu een wet uitgesproken worden,waarin staat dat burka’s verboden zijn,dan denk ik dat vele moslima’s die een burka dragen niet meer buiten zouden komen.Wat ik heel terrecht zou vinden.Als jij,als persoon je niet mag kleden volgens hoe je dat wil PLUS dat het dan afhangt van een bepaalde godsdienst,vind ik dat je zou moeten opkomen voor jezelf.Terugvechten en streven naar je doel,naar je zijn.
  Mijn besluit dat ik dus trek is dat ik het onterrecht vind om het dragen van burka’s te verbieden.
  En de uitspraak die men doet: ‘Volgens hem is het gewaad vrouwonvriendelijk en zijn de dragers ervan niet direct te identificeren.’
  vrouwonvriendelijk?Heb ik al gezegd,dat is niet zo,het is de keuze van die vrouwen zelf.En dat de drager ervan niet te identificeren is,vind ik een domme uitspraak.Alle mensen hebben identificatiepapieren waar ze hun wel kunnen bij identificeren.
  Vanaf de dag van vandaag heb je zoveel verschillende mensen die verschillende kledij dragen.Mensen met een grote muts en een dikke sjaal rond hun,kan je ook moeilijk identificeren,wat ik wil zeggen is,laat deze mensen voor wat ze zijn en heb er op de eerste plaats respect voor.Het is niet omdat JIJ nooit een burka zou dragen en omdat JIJ misschien niet hetzelfde denken hebt als een ander,dat je daarom mag oordelen over iemand anders.
  Dat is mijn mening hierover,ik Dank Je.
  Kelly

 3. Toth
  11 oktober 2005 om 10:53 uur.

  Een mens moet af en toe ook eens toe kunnen geven aan een impuls en ik ben er vast van overtuigd dat ik niet de enige ben die bij het lezen van bovenstaand bericht de verleiding probeert te weerstaan te zeggen dat als er één lopende reclamezuil juist voor de verplichte invoering van de burqa bestaat, het deze rechtstreeks uit een oude splattermovie weggelopen slagersvrouw is.

  Er valt een last van me af.

 4. Amsterdammer
  11 oktober 2005 om 11:42 uur.

  Ik ben zelf ook een moslim, maar een burqa vind ik in Nederland niet thuis horen. Je mag je geloof hier beleven, een hoofddoekje dragen. De meiden/vrouwen die de burqa zijn gaan dragen, hebben daarmee de discussie over hoofddoekjes alleen maar doen oplaaien. Een burqa heeft in Nederland nou eenmaal een nare smaakje, en door het dragen ervan doe je de Islam niet echt veel goeds. Dat is mijn mening.Wist je dat in de meeste islamitische landen het dragen van een burqa verboden is.

 5. Nick
  11 oktober 2005 om 01:43 uur.

  Ik heb een bedrijf. Stel ik heb een vacature. Wat doe je dan. De secretaresse in een keurig matelpakje of 1 met een Burka. Mensen plaats jezelf toch niet buiten de samenleving in Nederland. Ik kom regelmatig in Marokko. Ik ervaar daar dit soort problemen in het geheel niet. Stel je niet aan. Er komt een hoop aandachttrekkerij bij.

 6. trab
  11 oktober 2005 om 02:08 uur.

  Hey amsterdammertje, het is naar mijn weten niet verboden om het te dragen in moslimlanden, alleen in bepaalde functies. Verder, verbieden??? het lijkt wel of Verdonk al een beginnetje heeft met haar assemelatiebeleid voor moslims.Sorry Verdonk, dat gaat helaas niet door, tenzij je me mijn hart/geweten afneemt. Ik wens gij i.i.g succes met uw kansloze missie!!!

 7. AbdelRahman
  11 oktober 2005 om 04:38 uur.

  In België is het dragen van een Burqa sinds jaar en dag verboden. Verschillende vrouwen werden al gearresteerd wegens het dragen ervan.

 8. Kelly
  11 oktober 2005 om 04:56 uur.

  Ik woon in België en zie vaak moslima’s die een burka dragen.Ik heb nog nooit gezien dat de politie deze dames arresteerd.Ik heb wel al eens verhalen gehoord dat ze het hier ook zouden verbieden of dat het verboden zou zijn.Maar elke stad is anders denk ik,Hier waar ik woon(in Aalst)maken ze daar niet echt problemen rond,wat ik goed vind.

 9. Hans
  12 oktober 2005 om 01:16 uur.

  Maak ik nog zelf uit wat ik moet dragen, ik hoef geen toestemming te vragen aan Verdonk wat ik kan dragen.
  Weg met de onzin van Verdonk

 10. Saida
  12 oktober 2005 om 03:05 uur.

  Ik wil ook een burqa!

  Elke dag moet ik mijn hele kledingkast overhoop halen om iets leuks te vinden om aan te trekken.
  Ik doe mijn haar en een zuchtje wind en ziet eruit alsof het in dagen niet is gekamt.
  Met een burqa heb je dat allemaal niet.
  Je kan gewoon in je pyjama over straat niemand die het ziet.

 11. Tupac
  13 oktober 2005 om 11:31 uur.

  Het moet dan wel een zuchtje wind met de kracht van Katrina geweest zijn om je haren uit model te brengen. Marokkanen hebben nu eenmaal geen zachte haren :-p

Plaats je reactie