MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Oproep tot orgaandonatie moslims

12 oktober 2005 | in Geloof | 5 Reacties

Orgaan donatieDe sociaal-religieuze beweging Milli Görüs gaat moslims tijdens de vrijdagmiddagpreek in moskeeën oproepen zich aan te melden als orgaandonor. De organisatie wil ook speciale bijeenkomsten houden waar bezoekers ter plaatse een donorcodicil kunnen invullen. Dat meldt de Telegraaf vandaag. De beweging zal met eigen geld een video maken met algemene informatie over orgaandonatie, een visie daarop vanuit islamitisch perspectief en getuigenissen van moslims die op een orgaantransplantatie wachten of deze hebben ondergaan.

Minister Hoogervorst (Volksgezondheid) haalde zich eerder dit jaar de woede van moslims op de hals door te zeggen dat met name moslims op religieuze gronden weigeren orgaandonor te worden, terwijl ze wel een donororgaan willen ontvangen als ze dat nodig hebben. Hij baseerde zich daarbij op onderzoek uit 2000, waaruit volgens hem bleek dat betrekkelijk weinig allochtonen in het Donorregister staan.

Er zijn 5 reacties

 1. Benni
  12 oktober 2005 om 12:46 uur.

  Die Turken doen ook echt alles om erbij te horen.. Ach ja zal wel te maken hebben met het Europees gevoel..

 2. Hans
  12 oktober 2005 om 02:55 uur.

  Haram

 3. AbdelRahman
  13 oktober 2005 om 12:05 uur.

  Nou moest een familielid of een hele goede vriend/vriendin van me een nier nodig hebben om te overleven dan zou ik die met veel plezier afstaan…

 4. Amsterdammer
  13 oktober 2005 om 01:37 uur.

  Ik vraag me af of het ook echt haram is. Want als we het andersom moeten bekijken. Iemand heeft een hart nodig om te overleven. Ik weet van de Islam dat je je leven niet mag opgeven en er alles aan zal moeten doen om daar geen eind aan te maken. En daaronder valt bij mij ook de mogelijkheid voor harttransplantatie. En dit betekent wel dat de donor zonder hart begraven wordt(of dat hij dat andere ongezonde hart in der plaats krijgt).

  Ik vind dat je hiermee een leven redt, en dat leven doet het leven verder voortleven.

 5. eline
  19 oktober 2005 om 04:26 uur.

  hallo,
  Ik was benieuwd wie mij kan helpen. ik ben Nederlandse maar had een vraag over het morele aspect van een marokkaan. Mag je van de islam een nier afstaan ( aan een broer bijvoorbeeld) of zijn hier ‘wetten’ voor die dit verbieden.
  Ik hoop dat iemand hier even op wil reageren.
  Eline

Plaats je reactie