MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ook Van der Hoeven wil boerkaverbod

13 oktober 2005 | in Politiek | 2 Reacties

Ook minister Van der Hoeven (Onderwijs) voelt wat voor het boerkaverbod. Dat schrijft ze op haar weblog. Ze reageert daarmee op het onderzoek dat haar collega Verdonk (Vreemdelingenzaken) laat doen naar de mogelijkheid van een boerkaverbod.

Mijn collega Verdonk heeft deze week aangekondigd dat ze laat onderzoeken of burka’s in specifieke situaties verboden kunnen worden. Het onderwijs is zo’n specifieke situatie. Ik vind dat docenten en leerlingen in de klas in ieder geval geen burka’s moeten dragen. Bij mijn weten komt dat gelukkig ook zelden of nooit voor, maar ik sluit me graag aan bij een eerdere uitspraak van de commissie Gelijke Behandeling, die stelde dat gezichtsbedekkende kleding wel mag worden verboden als deze – en ik citeer nu letterlijk – ‘de communicatie en identificatie belemmeren en de veiligheid op school aantasten’. Ik sta daar volledig achter.

Er zijn 2 reacties

 1. Tupac
  13 oktober 2005 om 11:33 uur.

  Pest de moslimperiode in Nederland? Hebben ze dan echt niet belangrijks te doen in Nederland?

 2. imane
  27 oktober 2005 om 04:11 uur.

  ik ben er niet mee eens dat de boekra wordt verboden.
  Iederene moet toch zelf weten wat je wel of niet aantrekt.
  en dat de overheid nu ook mit dit bemoeit bewijst dat deze regering niks is.

Plaats je reactie