MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Burka blijft media bezighouden

14 oktober 2005 | in Maatschappij | 2 Reacties

De burka blijft het nieuws beheren. Vandaag in het Algemeen dagblad een artikel ‘Dat mens ziet er vreselijk eng uit’. AD verslaggeefster Judith van Ruiten liep 8 uur door Rotterdam met een burka. De opmerkingen waren niet van de lucht en zijn te lezen op de site van het AD.

Ook de jongeren nieuwssite van de NOS is in de ban van de burka. Op de site wordt geprobeert om ‘het fenomeen’ te verklaren door op onderzoek uit te gaan.Van Internetencyclopedie Wikipedia tot Politie Amsterdam, veel verschillende antwoorden rollen daaruit. Maar het wordt niet echt duidelijk waarom een burka verboden zou moeten worden.

Ook Elsevier bemoeit zich met het onderwerp. Gertjan van Schoonhoven is heel duidelijk: wie niet gezien wil worden, blijft maar lekker thuis. In zijn column schrijft hij dat niet alleen de burka aangepakt moet worden, maar alles wat iemand in het openbaar onherkenbaar maakt.

Er zijn 2 reacties

 1. Wim Janssen
  14 oktober 2005 om 07:29 uur.

  Ik heb in Nederland nog nooit iemand in een Burka zien rondlopen.
  Persoonlijk ben ik meer voor het verbieden van het dragen van Beige regenjassen bij bejaarden.
  In de vergrijzende toekomst een veel dreigender gevaar van lelijkheid op de openbare weg.

 2. analist
  15 oktober 2005 om 12:23 uur.

  Nou ga je te ver, persoonlijk ben ik wel tegen een gehele bedekking tijdens de carnaval, ook wilders is hiervoor als echte Limburger.
  Hij zei tenslotte men moet herkenbaar blijven.
  Ook de cliniclows mogen hn hoofd niet meer schminken i.v.m de herkenbaarheid.

Plaats je reactie