MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Samir A. weer aangehouden wegens aanslag

14 oktober 2005 | in Politiek | 5 Reacties

De Haagsche politie meldt dat ze met de arrestatie van Samir A. en zes anderen, een aanslag heeft verijdeld. Onder de arrestanten bevindt zich één vrouw. Mogelijk hadden zij het gemunt op de Tweede-Kamerleden Ayaan Hirsi Ali (VVD) en Geert Wilders van de Groep Wilders. Gisteren werd bekend dat er een moordaanslag op hen was beraamd

De arrestaties zijn vanmiddag verricht in Amsterdam, Den Haag en Almere. Volgens het Openbaar Ministerie bleek uit een bericht van de AIVD dat Samir A. op zoek was naar automatische vuurwapens en explosieven. Minister Donner benadrukte vanmiddag dat de Nederlandse moslimgemeenschap niet mag worden aangekeken op de daden van een kleine groep radicalen.

Er zijn 5 reacties

 1. yassir
  14 oktober 2005 om 04:23 uur.

  Zulke berichten van de AiVD missen in veel gevallen preciezering en validiteit. Toch is het nemen van risico`s door een justitiele instantie door ongehoorzame burgers op straat te laten betekent spelen met het leven van veel mensen. Tot mijn grote verbazing hoor ik nooit islamittische vertegenwoordigers die over de schenken vamn dit land praten, die moslims aanmoedigen om centraal en maatschaapplijk actief te zijn. Nee want dit zijn alkuffar en Da3wa wordt niet vrantwoord en dus kan niet toegepast zijn, volgens paar hangers van de salafi beweging in dit land. Dit is de maatschappelijke fosilisering, dit is de onbekwaamheid van het geloof, dit is de directe motief voor het onstaan van typjes als Samir A, mohamed B, Hirchi A en Wilders G!!

 2. Toth
  14 oktober 2005 om 05:35 uur.

  Als de AIVD weet dat Samir A nog op zoek moet gaan naar vuurwapens en explosieven in Nederland notabene, dan kan iedereen die zich druk maakt over ‘mogelijke aanslagen’ gerust gaan slapen. Als dat de basis voor de arrestaties is, dan zijn de enigen die hier slaap om verliezen de lui van het O.M. en is de enige aanslag die enig verband heeft met de realiteit de aanslag op hun fantasie.

  Sinister klinkende verhalen over lang hangen op bankjes in het park, wegenkaarten naar het supergeheime AIVD gebouw, als in
  http://www.aivd.nl/organisatie/contact/routebeschrijving, telefoontapknipsels , verklaringen van vuurwerkhandelaars enz. Ik dacht trouwens dat explosieven tegenwoordig zelf werden gemaakt met staafmixers en badkuipen, flesjes Yakult en punaises. Die lui van London laatst kwamen er speciaal voor naar Nederland volgens de lezing van Blair & Co.

 3. Wim Janssen
  14 oktober 2005 om 07:24 uur.

  Ik heb uw stukje nu 3 keer gelezen. Het is mij echter volslagen onduidelijk wat u er mee bedoelt.
  Misschien kunt u het mij nog een keer vertellen in” Jip en Janneke” taal.

 4. Maroc
  14 oktober 2005 om 11:49 uur.

  klein kleuter weer zo een figuur die door praatjes weer wordt omgeluld tfoe
  ga maar naar irak blaas je zelf maar daar op ofzo als je een echte man bent kinderbijslag

 5. Toth
  15 oktober 2005 om 08:32 uur.

  Dat als een groep in Nederland of elders aanslagen wil plegen men niet openlijk op zoek gaat naar automatische wapens en explosieven. Als dat namelijk niet openlijk is gebeurd weet men nu dat de groep is geinfiltreerd. In beide gevallen is er geen gevaar voor de volksgezondheid zogezegd. Echter in het meest waarschijnlijke scenario is er slechts sprake van een politiek motief in dat men wil laten zien aan de grote baas over de oceaan dat men serieus meedoet met de WOT.

  Ik ga ervan uit dat Jip dit lezen ken.

Plaats je reactie