MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Jonge moslims bang door filmpje

15 oktober 2005 | in Geloof | Reageer

Een berichtje dat per mobiele telefoon wordt verstuurd, heeft veel onrust veroorzaakt onder jonge moslims in Berlijn. Het filmpje gaat over een meisje dat naar harde muziek luistert, terwijl haar moeder in de kamer ernaast uit de koran voorleest. De moeder vraagt of de muziek wat zachter mag, maar het meisje zegt: ‘Hou zelf je mond.’ Daarna pakt ze het heilige boek en verscheurt het. Op dat moment vliegt het meisje in brand. Om haar te redden gooit de moeder een deken over haar heen. Als ze die weer wegtrekt, ziet ze dat het meisje in een monster is veranderd.

Volgens het filmpje ligt het monster nu in een Nederlands ziekenhuis en wil haar familie dat ze met een injectie wordt gedood. De Duitse inlichtingendienst is deze slechte grap aan het onderzoeken en sluit niet uit dat er een islamistische organisatie achter zit. In het Algemeen Dagblad van vandaag meer hierover.

Plaats je reactie