MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse voorzitter AEL weg

15 oktober 2005 | in Politiek | 2 Reacties

De voorzitter van de Nederlandse afdeling van de Arabisch Europese Liga (AEL-NL), Nabil Marmouch, is om privéredenen opgestapt. Ook de vice-voorzitter van de AEL, Naima El Maslouhi heeft haar taken neergelegd en zit in Marokko. De oprichter van de Belgische AEL, Dyab Abou Jahjah, heeft nu formeel de leiding over de Nederlandse tak. In februari 2004 werd Marmouch voorzitter en stelde hij dat hij met de AEL een politieke partij en een volksbeweging van de grond wilde tillen. De politieke Moslim Democratische Partij (MDP) is er gekomen maar de vraag is of de doelstelling, de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar, gehaald wordt.

Het ledental van de Nederlandse AEL kent een neergaande beweging; waren er twee jaar geleden nog 1.000 leden, zes afdelingen en twee afdelingen in ontwikkeling, op dit moment heeft AEL Nederland naar eigen zeggen 700 leden en nog maar vier regiokantoren. Maar volgens de nieuwe woordvoerster van de Nederlandse AEL, de 23-jarige studente Ilham Moudnib, is er geen vuiltje aan de lucht: ”We hebben een gezonde doorstroming van nieuwe bestuursleden zoals dat normaal is binnen een organisatie. In februari mogen de leden weer een nieuw bestuur kiezen. Zo was het ook afgesproken”, aldus Moudnib, die ook actief is als secretaris voor de AEL.

Er zijn 2 reacties

  1. Azulist
    15 oktober 2005 om 02:35 uur.

    Ik heb nooit iets geloofd van het leden aantal en dat nog steeds niet…

  2. Najibsri
    18 oktober 2005 om 09:22 uur.

    Als zij wat hadden gelezen van Machiavelli, wellicht dat ze dan hadden geslaagd in een politieke-cultuur waar de machiavellistische gedachtengoed wordt geventileerd

Plaats je reactie