MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Samir A. mishandeld bij arrestatie

16 oktober 2005 | in Maatschappij | 12 Reacties

De BBEIn de strijd tegen terrorisme lijkt alles geoorloofd, getuige de brute aanhouding van Samir A. Ondanks het feit dat deze verdachte zich niet verzette tegen zijn arrestatie, werd de tengere 18-jarige hardhandig aangehouden door stevige kerels van de Bijzondere Bijstandseenheid (BBE). Volgens een woordvoerder van de Europese Organisatie ter bescherming van de Rechtspositie van Gedetineerden (EORG) is buitensporig veel geweld gebruikt bij de aanhouding.

EORG-woordvoerder Pieter Vleeming: ”Samir is van de trap geduwd en zo stevig geboeid, dat hij zichtbare striemen op zijn armen en benen heeft staan, terwijl hij zich niet tegen zijn aanhouding heeft verzet.” Vleeming vindt het onbegrijpelijk dat A. is opgepakt door een BBE: ”Dit arrestatieteam bestaat uit hele stevige jongens, terwijl Samir al meerder keren is vrijgesproken. Deelname van de BBE is gewoon show.” Het ministerie van Justitie wilde niet reageren, omdat Samir nog geen reguliere aangifte heeft gedaan bij de politie.

Ook advocate B. Böhler zette vraagtekens bij de aanhouding van Samir A. Die vond plaats op het schoolplein waarbij hij builen en schrammen opliep. ,,Ze volgden hem al en wisten dat hij elke dag naar school ging. Waarom pakken ze hem dan niet thuis op?” Onnodig, vindt de advocate, die dat bestempelde als publiek machtsvertoon.

Er zijn 12 reacties

 1. Mo
  17 oktober 2005 om 12:37 uur.

  Goede zaak! Laat hem deze geintjes eens in Marokko flikken. Wordt hij opgesloten in een hok van 1 bij 1 waar hij niet eens in kan staan of liggen. Alleen hurken. Dit soort insecten verpesten het voor iedereen. Mag van mij nog harder aangepakt worden.

 2. Bousaid
  17 oktober 2005 om 12:58 uur.

  moet vaker hardhandig wordt gearresteerd. misschien moeten die BBE mensen leren om te slaan zonder tekens achter te laten. kunnen ze altijd ontkennen dat ze iets illegaals hebben gedaan. en sukkels van Hofstadgroep verdient eigenlijk meer

 3. Toth
  17 oktober 2005 om 01:07 uur.

  Ja maar vroeger, nog niet zo heel lang geleden, was dit geen Marokko. Er is geen grote inhaalslag meer nodig. Misschien met het verbod op het tekenen van cartoons is de zaak compleet. Dan zul je ook horen: “Dat moest die insectoide klotekrabbelaar in Marokko eens flikken, dan zouden ze hem als een Lmrabet te pakken nemen.”

  Het is alles slechts een kwestie van theater.

 4. Inayat
  17 oktober 2005 om 04:12 uur.

  Bij de invallen bij de Hells Angels (voornamelijk kaaseters) vandaag zijn 20 vuurwapens, een granaatwerper, een vlammenwerper, twee handgranaten en 70.000 euro in beslag genomen.
  Bij Samir A. en zijn kornuiten hebben ze een gasmakertje en een ‘dodenlijstje’ gevonden..
  Op één of andere manier zie ik de angels als een groter bedreiging voor onze democratie dan Samir en z’n vriendjes. En toch heeft het 5 jaar geduurd voor hun arrestatie en mochten de Hells Angels doen wat ze willen in dit land. Nu zijn ineens aangehouden, maar volgende week tuffen ze rustig weer rond op hun motoren. Waarom lult de gemiddelde kaaskop daar niet over?

 5. koen
  17 oktober 2005 om 04:29 uur.

  Omdat de gemiddelde kaaskop allang het vertrouwen in de overheid kwijt is! De enige les die je van de overheid kunt leren is: als je fraudeert, doe het dan gelijk groots. Dikke kans dat je er met een taakstraf van 120 uur afkomt.

 6. Malcolm X
  17 oktober 2005 om 05:00 uur.

  Jullie praten alsof Samir A. al een keer is veroordeeld voor terrorisme, terwijl hij keer op keer is vrijgesproken.
  Jullie geven toe aan de mediahetze tegen de moslim-migranten.
  F*** jullie !
  Samir A. is geen terrorist totdat hij een aanslag heeft gepleegd.
  Mo en Bousaid zijn autochtonen of k****.

 7. Samir A.
  17 oktober 2005 om 05:11 uur.

  Yo, ik wil even zeggen dat ik het er niet mee eens ben.
  Hoe erg iemand ook word verdacht, er zijn hier regels in Nederland, daarom heet het ook een Democratie, je kan niet onmenselijk met iemand omgaan, hoe graag je het ook wil.
  Daardoor komen dat soort mensen weer op vrije voeten, niet omdat hij onschuldig is, maar omdat er niet aan de regels word gehouden van beide kanten.
  Het goede voorbeeld word zo niet gegeven.
  Ik wil alleen even zeggen dat ik me schaam voor sommige mensen.
  Dan was ik nog liever een dier geweest. hehe.
  Serieus, als 1 van jullie een keer onschuldig word aangepakt, dan wil ik jullie dan wel weer eens horen.
  Groeten.

 8. Toth
  17 oktober 2005 om 05:42 uur.

  Waarom Hells Angels geen issue waren en nu wel is omdat ze minder belangrijk zijn geworden in de drugshandel. Daarom moeten ze nu weer onder controle worden gebracht. Ze hebben hun nuttigheid verloren, Samir A. en zijn vriendjes daarentegen zijn juist heel erg nuttig geworden. Ten eerste is het vrijwel uitsluitend dankzij hen dat Nederland serieus kan worden genomen, (even afgezien van de kruisraketten die op onze homotobbes worden geinstalleerd) want zonder beetje terreurnetwerk stel je als land niks meer voor. Ten tweede kunnen ze dienen als cover voor het invoeren van de nodige wetten voor het creeren van een politiestaat. Dit gebeurt trouwens overal ter wereld van Australie tot Groenland en van Rusland over Indonesie dan oversteken met medeneming van alle landen onderweg naar Argentinie omhoog naar Canada en vandaaruit alle kanten op en overal met veel gejuich en fanfare in de staatsmedia (vrije pers voor de eufemisten) ontvangen.

 9. Youssef
  18 oktober 2005 om 08:52 uur.

  Mensen dat is NL van tegenwoordig, het is allang verwacht wat er allemaal nu gebeurt, maar de vraag is:wat willen ze ermee dan bereiken?!?!??! ik zelf kon geen antwoord ervoor vinden!!

 10. Taoufik
  18 oktober 2005 om 12:40 uur.

  Luister naar wat Inayat zegt lieve mensen want zij slaat de spijker helemaal op zijn kop……

  Niet te weten dat de H-E echt een organisatie is met patent en alles…..

  Die wordt niet gescand en dan structureel afgebroken…….
  Ik bedoel als zowat heelNederland weet dat de H-E een eigen liquidatie troop heeft…..(Waar staat het labeltje filthy few voor denk je?) en het feit dat gemiddeld er 1 per jaar in het buitenland wordt geliquideerd. Zou je niet verwachten dat dit reden genoeg is om na te checken wat er nu precies aan de hand is met deze “freedom fightrs”?

  There is a war goin’on…….

  Maar we zin misschien te stom om het zelf in te zien ….

 11. oeleboele
  18 oktober 2005 om 04:07 uur.

  voor figuren als samir a enzo zeg ik; aanpakken. lekker hard. wie niet horen luisteren wil naar de wet, moet maar voelen. tenslotte wil hij en zijn mede zogenaamde strijders zeg maar stelletje mislukte kwalochtonen haha, ons de rest zeg maar ook hard aanpakken en de koran erin rammen of ongelovigen vernietigen. moge alle terroristen de rest van hun nutteloze leven wegrotten in eenzaamheid. zodat als ze oud worden, ook nix meer klaarmaken bij die zogenaamd 70 maagden whaahaa. enne viagra hebbe ze daarboven niet.

 12. Teddy
  24 oktober 2005 om 06:10 uur.

  Heeft de door Samir A. geslagen fotograaf eigenlijk aangifte gedaan van mishandeling?

Plaats je reactie