MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Profvoetballers doorstaan Ramadan

17 oktober 2005 | in Geloof, Sport | Reageer

Gaan topsport en Ramadan samen? Volgens een bericht in de Telegraaf over voetballers Ibrahim Afellay en Arouna Koné wel. Beide heren hebben ervoor gekozen om zich strikt aan de Ramadan te houden en ook op wedstrijddagen niets te eten en te drinken. Tijdens de wedstrijd PSV-AZ konden ze gwoon hun werk doen en behoorden de heren tot de smaakmakers. Slechts aan het eind van de wedstrijd was te merken wat het vasten met ze doet: ze vielen beide in de slotfase uit met kramp.

PSV coach Hiddink respecteert de keuze van spelers die pas willen eten na zonsondergang. PSV had vorige week nog een special sessie van islamleraar Hassan Imoussaten voor jeugdvoetballers . Hij legde uit dat het moslims die zware fysieke arbeid verrichten, zoals ook profvoetballers, is toegestaan om een dag over te slaan.

Plaats je reactie