MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

TV: aardbeving van Agadir in Andere Tijden

18 oktober 2005 | in Media | Reageer

Naar aanleiding van de aardbevingsramp in Kashmir heeft het TV programma ‘Andere Tijden‘ de programering omgegooid: vandaag zal het geschiedenisprogramma een uitzending wijden aan de aardbeving die in 1960 rond de vijftienduizend levens kostte in de Marokkaanse stad Agadir.

Andere Tijden sprak met een aantal Nederlanders die destijds op het opleidingsschip HM De Ruyter in de buurt van de Marokkaanse kust voeren, en werden ingezet in de hulpverlening. Het was voor de heel jonge bemanningsleden een onvergetelijke en schokkende ervaring. Veel meer dan helpen de lijken te verzamelen konden ze niet doen. Van begrafenissen was destijds geen sprake: de meeste slachtoffers vonden hun laatste rustplaats in enorme massagraven. De Nederlandse mariniers die destijds zijn ingezet hebben een paar jaar geleden een onderscheiding gekregen voor hun activiteiten.

Een ploeg van Andere Tijden filmde de afgelopen dagen ook in Agadir waar Marokkaanse ooggetuigen vertellen over de verschrikkingen van deze aardbeving. Het stadje is destijds totaal vernield. Opnieuw opbouwen was geen reële mogelijkheid. Er is toen besloten tot herbouw op een paar kilometer afstand.

Andere Tijden
Dinsdag 18 oktober
NED3, 20.55 uur

Plaats je reactie