MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko wil Deschamps en Troussier

20 oktober 2005 | in Sport | 7 Reacties

Infostrada en de BBC melden dat Didier Deschamps en Philippe Troussier door de Marokkaanse bond benaderd zijn om het nationale elftal te leiden tijdens de African Cup of Nations begin volgend jaar. De Franse trainers moeten bondscoach Badou Ezaki opvolgen, die zijn biezen pakte nadat Marokko deze maand plaatsing voor het WK in Duitsland misliep.

Zowel Deschamps als Troussier zitten momenteel zonder werk. Deschamps stapte in september op bij AS Monaco na een magere start van het seizoen en Troussier werd in juni ontslagen bij Olympique Marseille. Laatstgenoemde was eerder al bondscoach van Ivoorkust, Nigeria, Burkina Faso, Zuid-Afrika, Japan en Qatar. Lees meer op de site van de BBC.

Er zijn 7 reacties

 1. mocro
  21 oktober 2005 om 12:52 uur.

  Dat betekent nog minder Nederlands in dat elftal boukhari boussabon sektioui het is over

 2. Amsterdammer
  21 oktober 2005 om 09:20 uur.

  Ik zie het eerlijk gezegd ook anders, gezien de laatste al in Japan en Qatar gewerkt hebben, zouden ze de engelse taal wel redelijk moeten beheersen….nu is het onze Ned. Marokkaanse jongens om de engelse taal machtig te zijn….en een cursus frans erbij nemen zou geen kwaad kunnen………. een beetje van jezelf en een beetje van Maggie.

 3. jamal
  21 oktober 2005 om 08:42 uur.

  vindt het wel goed dat die gapie komt beter voor marokko en voorr hem laat hem maar komen die marokkaanen bakken der toch niet van geldwolven

 4. Youssef
  24 oktober 2005 om 09:12 uur.

  Waarom geen Marokkaanse coach??! kijken we maar naar wat Fathi Jamal met Marokko oner 20 jaar gedaan heeft? waarom wordt geen kans aan een Nationale trainer gegeven? is alle buitenlandse trainers beter zijn dan de ons?! wallah jammer genoeg.
  Mohamed Fakhir, Jamal Fathi, Said Khider, Moustafa Madih en noem maar op, allemaal in het buitenland gevormd, allemaal goede diploma’s, maar toch niet, dit zijn Marokkanen!!!

 5. Amsterdammer
  24 oktober 2005 om 12:31 uur.

  Youssef, het zal wel heus wel met het trainers niveau te maken hebben…..De namen die je net hebt genoemd die zullen nooit in aanmerking kunnen komen voor het trainen van grote voetbalploegen (zoals real madrid enz…) dit heeft te maken met het niveau van zowel genoten opeliding als de opgedane ervaring…..dus ik zeg, een goede getalenteerde trainer ja, maar om iemand te kiezen omdat ie een marokkaan is NEE…want dat komt dan neer op iemand een kans geven…..Het marokkaanse elftal moet nu successen gaan boeken en niet experimenteren. Een trainer kiezen op basis van kwaliteiten en niets anders.

 6. koen
  24 oktober 2005 om 01:09 uur.

  Frank Rijkaard!

 7. malcolm X
  24 oktober 2005 om 09:30 uur.

  Marokko moet Co Aadriaanse of Martin Jol halen als part-time trainer in combinatie met een goede full-time assistent.
  Marokko ziet Nederlandse trainers (een van de besten in de wereld) altijd over het hoofd omdat Marokko misschien bang is om de kolonisator Frankrijk voor het hoofd te stoten.
  Jo Bonfrere als trainere is ook een goede optie.

Plaats je reactie