MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aandacht voor Marokko tijdens filmfestival

21 oktober 2005 | in Film | Reageer

Het Fameck Arab Film Festival, dat van 12 tot 23 oktober wordt gehouden in Frankrijk, heeft dit jaar een speciale focus op Marokko. Volgens de Morocco Times worden dit jaar veel Marokkaanse film vertoond, waarmee de organisatoren de Marokkaanse films en cultuur in de spotlight plaatsen.

Het festival wordt voorgezeten door de jonge Marokkaanse producente, Narjiss Nejjar, die haar film ‘Les Yeux secs’ mag presenteren. Daarnaast zijn er films als ‘Casablanca by night’ van Mostapha Derkaoui, ‘La Chambre noire’ van Hassan Benjelloun, ‘Et Aprés’ van Mohammed Ismaîl, ‘Le Grand voyage’ van Ismaîl Ferroukhi en de korte film ‘Balcon Atlantico’ van de Marokkaanse filmmaker Mohamed Chrif Tribak.

Plaats je reactie