MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse sites kweken geen extremisten

22 oktober 2005 | in Media | 3 Reacties

In de Rode Hoed kwamen jonge Marokkanen en andere belangstellenden gisteravond bijeen om te debatteren over de vraag wie verantwoordelijk is voor opruiende islamitische teksten op internet. Volgens beheerders van de populairste Marokkaanse websites, Maroc.NL, Maghreb.NL en Marokko.NL, is internet voor jonge Marokkanen vooral een uitlaatklep.

Volgens de beheerders staan er wel eens radicale dingen op hun sites die aan de aandacht zijn ontsnapt. Met honderden postings per dag is dat niet meer dan logisch. De sites staan daardoor wel vaak in de media, omdat journalisten lukraak die quotes van de sites pakken om hun verhalen sappiger te maken. De vraag die steeds weer naar voren kwam is wie verantwoordelijk is voor al die haat op internet. Volgens beheerders is dat de verantwoordelijkheid van iedereen, niet alleen van Marokkanen of Marokkaanse websites. Of zoals Khalid Mahdaoui vandaag in het Parool wordt ge-quote: ”En waarom moeten wij Marokkanen ons steeds beter gedragen dan autochtone Nederlanders. Na de moord op Theo van Gogh waren Nederlanders ook niet zo netjes op onze forums, hoor.”

Er zijn 3 reacties

 1. Youssef
  24 oktober 2005 om 08:59 uur.

  Wat houdt nou extremisme in als ikvragen mag?!?!?! alsje iets over de islam zegt of je vrije mening over je geloof laat zeggen dan ben je exremist of wat??!
  Is wat Verdonk zegt en doet geen exremtisme dan?!?! of omdat het maar om Marokkanen en moslims over het algemeen gaat?

 2. sourraya
  20 januari 2006 om 01:37 uur.

  je hedt gelijk niet iedereen is het zelfde
  bujv. als er moslimms zijn die iets bombarderen
  dan betekent niet dat ik ook over hetzelfde denk
  sorry hoor ik snap niks van dezwe wereld

 3. fatima
  19 januari 2010 om 10:45 uur.

  zou ik mee mogen reageren? groetjes faatje

Plaats je reactie