MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Jongerenconferentie in Marokko

27 oktober 2005 | in Maatschappij | Reageer

Op maandag 7 november organiseert het IKV, samen met Mex-it, een conferentie voor jongeren. Aanleiding vormen het project ‘Sharing Stories Marokko’ en het bestaan van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Marokko. In ‘Sharing Stories’ wisselden leerlingen van middelbare scholen in Nederland en Marokko virtueel verhalen uit over hun ervaringen met mensenrechtenschendingen.

De conferentie vindt plaats van 9.30 tot 17.00 uur in Podium Mozaiek aan de Bos en Lommerweg 191 in Amsterdam. De conferentie in Amsterdam wordt ook bezocht door een delegatie van Marokkaanse leerlingen. Tegelijkertijd vindt er in Oujda, in Noordoost Marokko, een vergelijkbare conferentie plaats. Aan deze conferentie neemt ook een delegatie Nederlandse leerlingen deel, en tussen de beide conferenties wordt via internet een verbinding gelegd. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van de ervaring aan de andere kant. De dag wordt om 17.00 uur afgesloten met een persconferentie van de jongeren.

Op de conferentie discussiëren jongeren van 15 tot 19 jaar aan de hand van de verhalen uit het uitwisselingsproject over thema’s als discriminatie, integratie, democratie en burgerschap, en uiteraard mensenrechten. De uitkomsten uit deze discussies worden aan het einde van de dag gepresenteerd aan een panel van deskundigen en politici en aan de leerlingen in Marokko. Daarnaast gaan twee razende reporters de straat op, om aan mensen in de buurt van de conferentie te vragen wat hun mening is over discriminatie en integratie. Ook hun bevindingen worden aan het einde van de dag teruggekoppeld naar de groep.

Plaats je reactie