MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse jongeren en partnerkeuze

28 oktober 2005 | in Maatschappij | 1 Reactie

Op zondag 13 november a.s. organiseert de jongerencommissie van het Samenwerkingsverband van Marokkanen en Tunesiërs (SMT) in ’s Hertogenbosch een themabijeenkomst voor Marokkaanse jongeren onder de titel ‘De keuze is aan jou! Of niet?: keuzes en dilemma’s.’

Onderwerpen als partnerkeuze en huwelijk staan de laatste jaren sterk in de belangstelling van Marokkaanse jongeren. Logisch, want jongeren oriënteren zich nu eenmaal naast onderwijs en arbeidsmarkt ook op de huwelijksmarkt. Een veelgehoorde klacht hierbij is dat er veel vooroordelen zijn tussen Marokkaanse jongens en meiden. Ook hebben maatschappelijke en politieke ontwikkelingen een extra push gegeven aan de interesse in deze onderwerpen. We noemen hier bijvoorbeeld de groeiende communicatiemogelijkheden van internet en de door het kabinet-Balkenende ingevoerde maatregelen om strengere voorwaarden te verbinden aan het laten overkomen van een huwelijkspartner uit Marokko.

Voor de Jongerencommissie van het SMT is dit reden genoeg om over partnerkeuze en huwelijk een discussiebijeenkomst te organiseren. Tijdens deze bijeenkomst kunnen aanwezigen in een open sfeer in gesprek gaan met andere Marokkaanse jongens en meisjes over opvattingen en gevoelens over relaties, partnerkeuze, huwelijk en seksualiteit. De themabijeenkomst vindt plaats op zondag 13 november 2005 van 13.00 tot 17.30 uur in La Gare, Stationsplein 161 te ’s Hertogenbosch. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Er is 1 reactie

  1. unweit
    29 oktober 2005 om 01:57 uur.

    Waarom wordt in deze conferentie ook niet eens stilgestaan bij alle Marokkaanse mannen en vrouwen die (zwaar geheim of niet) een gelijkgeslachtelijke relatie willen aangaan of onderhouden? Door dit nu (weer) niet ook tenminste te benoemen krijg ik toch de indruk dat ook hier in elk geval niet getracht wordt op dit punt mensen wat hand
    vatten aan te reiken vanuit de eigen gemeenschap en dat deze mensen ook nu weer min of meer in de kou gelaten worden. Tellen zij dan helemaal niet mee binnen de gemeenschap?

Plaats je reactie