MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moslims en joden bundelen krachten

28 oktober 2005 | in Geloof | 12 Reacties

Marokkaanse moslims en joden hebben hun krachten gebundeld in de Wereldfederatie van Joden en Moslims. Prof. dr. David Pinto, een joodse Nederlander van Marokkaanse afkomst, is voorzitter geworden van het samenwerkingsverband. Dat heeft de secretaris-generaal, de Nederlander Simon Bornstein, vrijdag laten weten.

Het initiatief komt van de Europese afdeling van de Wereldfederatie van Marokkaans Jodendom en de Wereldalliantie van organisaties van Marokkanen in het buitenland. Dat Marokkanen de aanzet hebben gegeven tot de samenwerking van moslims en joden is volgens de initiatiefnemers niet verwonderlijk, omdat Marokko een 2000 jaar oude traditie van vreedzaam samenleven van beide bevolkingsgroepen kent.

Beide organisaties hadden onlangs ook het initiatief genomen tot een bezoek aan Nederland van André Azoulay, adviseur van de Marokkaanse koning Mohammed VI, dat onder meer bedoeld was om het vreedzaam samenleven van Marokkaanse moslims en joden in Nederland te bevorderen. Azoulay en Pinto brengen 2 november een bezoek aan de Israëlische president Katsav.

Er zijn 12 reacties

 1. olie_sheikh
  29 oktober 2005 om 01:20 uur.

  Jullie bedoelen de president van het land dat Palestina bezit. Erken ik niet. Wij hebben het hier over de goede relatie tussen Marokkaanse moslims en joden. Heel mooi. Maar waarom wordt de terroristen staat bijgehaald. Zo hebben jullie een mooi en veel belovend nieuws naar een heel droevig nieuws getransformeerd. Als ik aan Israël denk, dan denk ik aan dood, gewelddadigheden, verkrachting, macht en propaganda. Zo doen jullie joden heel wat te kort. Als je Israël noemt dan vergelijk je hier de joden indirect met de zionisten. Er is volgens mij heel groot verschil tussen die twee.

  Vrijheid van meningsuiting art. 7 lid 3 Grondwet. Een beginsel dat zoveel waarde kent in onze democratische rechtstaat. Een beginsel waar “onze vrijheidsmartelaar” Theo van Gogh zijn leven voor heeft gegeven. Een beginsel dat gewaarborgd moet blijven. “Ten koste van alles”.

 2. unweit
  29 oktober 2005 om 01:52 uur.

  Eindelijk eens goed nieuws!

 3. Murat
  30 oktober 2005 om 01:28 uur.

  Het “land” Palestina heeft nog nooit bestaan.
  Tot 1948 was het hele midden-oosten engels mandaatgebied.
  Palestina was net als Irak, Jordanië, Syrië en Egypte een provincie.
  In 1948 heeft de VN een Joods en een Arabies gebied aangewezen.
  Palestijnen zijn gewoon arabieren die toevallig woonde in het gebied
  dat lang daarvoor door God via Ibrahim en Moesa aan het Joodse-
  volk was gegeven. Yasser Arafat was overigens ook geen palestijn.
  Hij was in Egypte(Caïro) in 1929 geboren. Dus gewoon een arabier.
  Zelfs als zijn ouders in de toenmalige provincie Palestina waren
  geboren zou het nog geen Palestijn zijn. Dat mijn vader in Amsterdam
  geboren is, maakt mij ook geen Amsterdammer.

 4. Murat
  30 oktober 2005 om 04:46 uur.

  Murat is een juif, meer moet er niet gezegd worden.

 5. Olie_sheikh
  30 oktober 2005 om 07:07 uur.

  Murat, je praat onzin. Het het land Palestina heeft degelijk bestaan en bestaat nog steeds. Palestina was onder de macht van de Ottomaanse rijk(later Turkije).

  Eind 19de eeuw werd in het Zwitserse Basel tijdens een Congres voor het eerst gesproken over oprichting van een joodse staat in Palestina, het huidige staat israël. Joden uit Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Amerika bleken grote aanhangers te zijn van dit zionistische gedachtegoed. Later raakte Groot-britannië en Frankrijk met duitsland, oostenrijk en het Ottomaanse rijk in oorlog. (WO 1).

  2 december 1917 viel Groot-Brittannië Palestina binnen, terwijl de oorlog in Europa met behulp van de Amerikanen werd gewonnen. Het Britse ingrijpen was het begin van de staat israël die in 1948 werd uitgeroepen.

  Raad de volgende keer verschillende bronnen voordat je met een oordeel komt. Het is uiteindelijk een Arabisch schiereiland, dus de staat israël(met de kleine i) heeft daar niets te zoeken.

 6. Toth
  30 oktober 2005 om 07:10 uur.

  Murat heeft misschien ofwel een boek van Joan Peters gelezen, ofwel een van de zionistische martelprofessor Alan Dershowitz, “the Case for Israel.” Dat was verspilling van geld en tijd. Met dit soort revisionistisch zionistische propaganda dat voorbij de tijd van Golda Meir in net gezelschap niet meer wordt gezegd, doe je niet veel meer dan jezelf belachelijk maken. De onzin verkondigd om maar het bestaan van Palestijnen te ontkennen, om de slogan “a land for a people for a people without a land” te voorzien van een “wetenschappelijke” basis, waar zelfs rabiate arabierenhaters als Daniel Pipes – om zijn geloofwaardigheid niet geheel en al de das om te doen – zich van distantieren, is niet bedoeld voor gebruik buiten de eigen kring.

  Dus Murat, ga maar naar Amazon.com en bestel een boek van Finkelstein; “Image and Reality” en “Beyond Chutzpah” lijken me goede opties voor je om weer enigszins grip te kunnen krijgen op de realiteit.

 7. Olie_sheikh
  30 oktober 2005 om 07:42 uur.

  Dat God het land via Ibrahim en Moesa aan het Joodse-volk had gegeven is onzin. In Palestina bevindt zich Al-aqsaa moskee, een van de heiligste plaatsen die de Islam kent. God heeft de zonen van israël een land beloofd die zij nooit hebben gekregen wegens hun ongeloof.

  Wat u beweert is geen islamitisch gedachtegoed maar joodse gedachtegoed. Niets mis mee. Alleen, kom a.u.b niet met een islamitische naam (Murat) je mening geven. Maar kom als een jood voor jouw mening op, zonder dat daarbij leugens en bedrog bij worden gebruikt.

 8. analist
  31 oktober 2005 om 05:36 uur.

  Volgens de bijbel dus geen onzin, maar een belofte aan het volk waar hij van hield.
  Verder staat daarin dat die moskee nog eens verdwijnt.
  En nu hoogste tijd om over te stappen op waterstof, vanwege een schoner millieu.

 9. maharal
  26 december 2005 om 03:01 uur.

  Lieve,

  1.
  mooi zo!

  2.
  lees:
  From Time Immemorial: The Origins of the Arab-Jewish Conflict over Palestine.
  by Joan Peters

  amazon.com

 10. Toth
  27 december 2005 om 12:42 uur.

  Beste maharal, je kunt dat boek lezen als je wilt weten hoe zionistische propaganda eruit ziet, verder kun je er niet veel anders mee dan het gebruiken als aanmaakmateriaal voor de barbecue of in deze tijd de open haard.

  “From Time Immemorial” is een allang geleden door de mand gevallen samenvatting van de meer stompzinnige oude zionistische propaganda, totaal tot de grond toe afgebrand, door Israelische, Engelse en Amerikaanse academici en niet alleen door progressieven. http://www.capmag.com/article.asp?ID=2140
  En zelfs de meest extremistische zionistische mafketels als Daniel Pipes durft zich er niet openlijk meer mee te afficheren. Alleen de hyperzionist Alan Dershowitz regurgiteert nog wat van deze nonsensicale bullshit in zijn “The Case for Israel,” ook weer een zoveelste boek van deze ijlende martelprofessor wat compleet bladzijde voor bladzijde totaal is afgebrand door echte historici en andere academici, maar zelfs Dershowitz durft er niet voor uit te komen het uit dat idiote boek van Peters te hebben gekopieerd. Hij beweert dat hij het zelf heeft uitgezocht, maar Finkelstein in “Beyond Chutzpah” maakt door definitief korte metten mee. De onweerlegbaarheid van Finkelstein’s argumentatie is een van de reden waarom Dershowitz het boek van Finkelstein wou verbieden.

  Zionisme is een puur seculiere ideologie en staat diametraal op het Joodse geloof. Vanuit het gezichtspunt van het Judaisme gezien is het niets anders dan een rebellie tegen ‘hun’ God, vandaar ook dat orthodoxe Joden zelfs in Israel de staat niet erkennen en dus ook niet deelnemen in het leger. De claim op het land is ook niet etnisch van oorsprong, want de zionistische beweging is van Azkenazische oorsprong en die komen helemaal niet uit het Midden-Oosten, maar uit Oost-Europa. http://198.62.75.1/www2/koestler/

 11. Sjonnie Akbar
  20 januari 2006 om 06:27 uur.

  Mensen, verzandt niet in discussies van gelijk en ongelijk, in het wij en zij. Deze mensen hebben een mooi initiatief met de bedoeling de zo geliefde vrede te bevorderen. Elke marathon begint met 1 stap. Joden, Moslims, ongelovigen, Christenen, Katholieken en wat al dies meer zij: kijk vooruit, niet achterom. Samen de toekomst in met goede bedoelingen en wederzijds respect. We zijn allemaal ten eerste MENS en daarna wat je zelf wilt in het leven. Respecteer elkaar dan ook als mens. Ga samen eten, lachen, drinken, bedrijf desnoods de liefde. Verdoe je tijd niet aan haat, nijd en strijd. All We Need Is Love. Come together

 12. Edelgermaan
  07 oktober 2007 om 09:21 uur.

  De bijbel is geen geschiedenisboek en het Jodendom is voornamelijk in ballingschap ontstaan. Aanspraak op Palestina kunnen de Joden helemaal niet doen op grond van de bijbel. Maar rijke Joodse organisaties hebben wel veel macht en kunnen de publieke opinie goed bespelen. Als de blanken in Zuid-Afrika de macht uiteindelijk konden delen met de zwarten, waarom lukt het dan niet in Israel ? Een twee-staten oplossing in Zuid-Afrika zou de wereld nooit getolereerd hebben, maar waarom dan wel voor Israel. Maar zelfs dat vinden de Zionisten teveel gevraagd, lijkt wel. Een Palestina, waar gelijke burgerrechten zijn, terugkeer van alle Palestijnse vluchtelingen gegarandeerd wordt, enz. is de enige optie.

Plaats je reactie