MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Intense discussies tijdens Ramadan

29 oktober 2005 | in Geloof | Reageer

Volgens Achmed Marcouch, woordvoerder van de Unie van Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam en omstreken, hebben moslims dit jaar tijdens de Ramadan meer dan ooit „intense discussies” gevoerd over de islam en de Nederlandse samenleving. In die zin heeft de moord op Theo van Gogh en de nasleep daarvan zijn stempel op de islamitische vastenmaand gedrukt.

Marcouch zei dat vandaag tijdens een iftar, de maaltijd waarmee moslims dagelijks na zonsondergang de vasten verbreken. Eregasten waren burgemeester Cohen van Amsterdam en wethouder Aboutaleb (onder meer Onderwijs). „Ik heb deze Ramadan ontelbare bijeenkomsten meegemaakt waarop vooral jongeren intens discussieerden over wat de islam zou moeten zijn”, aldus Marcouch in een artikel van De Telegraaf.

Plaats je reactie