MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zaken



UITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vooroordelen wegnemen met Suikerfeest

31 oktober 2005 | in Geloof | 8 Reacties

De Al Fourqaan moskee in Eindhoven organiseert deze week een aantal activiteiten om onbegrip en voordelen bij niet-moslims weg te nemen. Van donderdag tot en met zondag zijn er allerlei activiteiten waarvoor alle Eindhovenaren zijn uitgenodigd. “We hopen dat we op die manier elkaar beter leren kennen. Ook willen we proberen duidelijk te maken dat wij niet het gevoel hebben dat er problemen zijn”, aldus A. Nejjar van het Islamitisch Cultureel Centrum in De Telegraaf.

Het Islamitische gebedshuis, waar moslims uit alle landen van het Midden-Oosten, Noord-, en Oost-Afrika, Bosnië en Nederland samenkomen, is in het verleden onder meer door de AIVD in verband gebracht met terroristische activiteiten. Het bestuur van de moskee heeft dat altijd ontkend.

Er zijn 8 reacties

 1. samadie
  31 oktober 2005 om 02:31 uur.

  het is wel een goed inifatife. hopelijk ktijgt het wat respons. ze moeetn wel bij zeggen dat koffe en keek gratis is dankoemn er meer mensen

 2. Ashraf
  01 november 2005 om 03:33 uur.

  Wanneer is het suikerfeest morgen of overmorgen??
  DUs woensdag of donderdag>?

  Selam

 3. hanane
  01 november 2005 om 04:40 uur.

  ey ashraf dat is nog niet bekend……..als vandaag de nieuwe maan wordt gezien dan betekend dat dus dat de nieuwe maand is aangebroken en dan zal het morgen ramadan zijn insha allah!zoniet dan donderdag!
  dus nog ff afwachten vanavond zullen we et te horen krijgen….

  thalla

 4. hanane
  01 november 2005 om 04:41 uur.

  en samadie je hebt helemaal gelijk wat betreft de koffie en de cake, het zal veel nederlanders trekken hahahahahah

 5. hanane
  01 november 2005 om 10:29 uur.

  oeps een foutje in me bericht voor ashraf, ik bedoel natuurlijk dat het dan el3id zal zijn insha allah in plaats van ramadan!!

  maar onderhands is et al bekend, de nieuwe maan is nie gezien dus et is insha allah donderdag el3id!!

  thalla…..

 6. vivian
  15 februari 2006 om 06:39 uur.

  saai

 7. IngridSaida
  15 februari 2006 om 11:36 uur.

  Vivian; wat doe je dan hier?

 8. IngridSaida
  15 februari 2006 om 11:37 uur.

  Daar komt bij dat het oud nieuws is……

Plaats je reactie