MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Hirsi Ali haalt uit naar moslimorganisaties

02 november 2005 | in Politiek | 5 Reacties

Een jaar na de moord op Theo van Gogh heeft VVD Tweede Kamerlid Hirsi Ali fel uitgehaald naar moslimorganisaties. Die hadden volgens haar voorafgaande aan de moord moeten weten dat er geweld dreigde te ontstaan, maar ze hebben verzuimd de signalen die daarop wezen door te geven aan de autoriteiten. Van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) en andere islamitische organisaties mag volgens Hirsi Ali worden verwacht dat ze erop uit zijn radicalisme onder jongeren te voorkomen.

In de weken na Submission waren volgens haar op internet en in e-mails en chatprogramma’s duidelijke signalen van dreigend geweld zichtbaar. Maar de moslimorganisaties hebben radicale moslims „niet aangepakt” en zich niet ingespannen om geweld te voorkomen, aldus Hirsi Ali. Ze vroeg zich af waar de morele verantwoordelijkheid ligt van de voormannen van die organisaties.

Een van hen, directeur H. Karacaer van de Turkse sociaal-religieuze beweging Milli Görüs, reageerde boos. Hij bestreed de suggestie dat moslimorganisaties wel wisten wat de latere moordenaar Mohammed B. van plan was, maar niets hebben doorgegeven aan politie en justitie. Karacaer, die de boekpresentatie bijwoonde, deed die „heel vergaande suggestie” na afloop af als flauwekul. Hij gelooft niet dat de organisaties de moord konden voorkomen.

Er zijn 5 reacties

 1. Saida
  02 november 2005 om 01:49 uur.

  Stop de persen.
  Laat alles vallen waar je mee bezig ben en wacht de orders van AHA af.
  Je leven moet niet in teken staan van jezelf je gezin famillie en helemaal niet van Allah. Nee AHA.
  AHA is boos en het is onze taak om het goed te maken.
  Wacht dus aub de orders af

 2. hammy
  02 november 2005 om 08:44 uur.

  als ze zoveel voor de moslim vrouwen wil doen waarom doet ze dat niet in somalie daar hebben ze meer aan en hopen dat ze je daar houden

 3. Ger
  02 november 2005 om 11:15 uur.

  Ja lul er maar omheen….
  Jammer dat juist vrouwen die onderdrukt worden door de Islam zich zo tegen AHA afzetten. Je zou pas moedig zijn wanneer je jezelf zou afzetten tegen die macho mannen die jou al eeuwen onderdrukken. Laf hoor…

 4. Saida
  03 november 2005 om 12:18 uur.

  Ger

  Je overschat je belangrijkheid als je denkt dat je mening een maatstaf voor mijn handelen moet zijn.

 5. Amsterdammer
  03 november 2005 om 03:39 uur.

  Ger, op deze topic heb je ook een knuffel verdiend.

  Het is wel erg opmerkelijk hoe selectief je tegen het nieuws aankijkt. Je luistert niet zelf naar onderdrukte vrouwen maar gelooft eerder een politica? Woorden van een politicus zijn net als de woorden van een duivel. heb je dat nog niet steeds door?

  Ik kijk uit naar je reactie op de volgende topic……al zou je maar om die knuffels een reactie moeten plaatsen.

Plaats je reactie