MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse gegijzelden in gevaar

03 november 2005 | in Marokko | 7 Reacties

De groep van al-Zarqawi, de Iraakse tak van het terreurnetwerk al Qaida, heeft donderdag gewaarschuwd dat twee gegijzelde medewerkers van de Marokkaanse ambassade in Bagdad worden gedood. De twee Marokkanen worden sinds vorige week donderdag vermist. In een verklaring op een islamitische website stelt de groep van de Jordaniër Abu Musab al-Zarqawi dat de twee Marokkanen ,,getrouwen van de onderdrukkers zijn”. De twee Marokkanen verdwenen tijdens een rit van de Jordaanse hoofdstad Amman naar Bagdad. Beide ambassademedewerkers zijn met een Iraakse vrouw getrouwd.

Er zijn 7 reacties

 1. Amsterdammer
  03 november 2005 om 03:09 uur.

  Wel erg. Hoop dat ze weer snel vrij komen en naar hun gezin kunnen gaan.

 2. alkmaaarder
  03 november 2005 om 06:16 uur.

  Ik hoop inshallah dat ze er heel en veilig uitkomen!!
  alahoe akbar dit vergeven we hun niet!!

 3. Saida
  04 november 2005 om 12:36 uur.

  Wat wil je gaan doen Alkmaarder?

 4. AbdelRahman
  04 november 2005 om 02:12 uur.

  Je weet op voorhand wat de gevaren zijn!!!!

 5. said
  04 november 2005 om 05:09 uur.

  wie met vuur speelt moet niet bang zijn om gebrand te worden

 6. moh
  04 november 2005 om 08:21 uur.

  het zijn vieze moordenaars ze vermoorden iedereen kinderen vrouwen bejaarden dat kan toch niet dat zijn geeen moslims in mijn ogen meer

 7. Maghreb Magazine » Marokkaans protest tegen ontvoering
  07 november 2005 om 09:35 uur.

  […] In Marokko is massaal gedemonstreerd voor de vrijlating van 2 medewerkers van de ambassade in Bagdad. Al Qaeda heeft aangekondigd dat de 2 worden gedood vanwege collaboratie. Ook de Marokkaanse koning Z.K.H. Mohammed VI heeft de gijzeling scherp veroordeeld. Tijdens een televisie toespraak, i.v.m. de 30ste verjaardag van de annexatie van de westelijke Sahara, riep de koning de gijzelaars op om de gevangenen vrij te laten. Hij hoopt dat de gijzelnemers de twee onschuldige burgers die uit een Arabisch en Moslimland komen, vrij zullen laten. […]

Plaats je reactie