MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Pechtold neemt boek over Islam in ontvangst

05 november 2005 | in Geloof | 3 Reacties

Nederlanders moeten zich meer verdiepen in de achtergronden van de verschillende geloofsovertuigingen in Nederland. Volgens D66-minister Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing) wordt er maar al te vaak geoordeeld zonder dat men de precieze achtergronden kent. “Het gebeurt mij ook, oordelen zonder dat ik de finesse heb”, zei Pechtold zaterdag in de marge van het D66-congres in Delft. Daar nam hij het boek De religie van de islam in ontvangst. Het boek van de moslimorganisatie Lahore Ahmadiyya wil een correct beeld schetsen van de islam als religie. De organisatie overhandigde 26 exemplaren voor alle ministers en staatssecretarissen. Pechtold zei te hopen veel te kunnen leren van het boek. “Ik ben blij dat dit boek over de inhoud gaat, en eens niet over beeldvorming.”

Er zijn 3 reacties

 1. meknesi
  05 november 2005 om 10:54 uur.

  Ahmadiyya hmmm…… daar zet ik een vraagteken bij

 2. Toth
  06 november 2005 om 08:36 uur.

  Verschil tussen Ahmadiyya en Ahmadiyya:
  http://www.muslim.org/clarifi.htm

 3. Ali
  17 november 2005 om 02:00 uur.

  In 1974, Islamitische wetenschappers uit 124 landen over de gehele wereld ontmoetten elkaar in Mekka (Makkah al-Mukarramah) onder de voorzitterschap van Rabita- al-Alam al-Islami. Zij namen unaniem een resolutie aan, waarin MIRZA GHULAM AHMAD QADIANI en zijn volgelingen ( Ahmadi(yyah) Movement/ Qadianis/ Ahmadis/ Mirzais/ Lahoris) als afvallige ongelovige worden beschouwd en hebben ze uit de schoot van de Islam geworpen. Sinds de laatste 100 jaar zijn alle religieuze wetenschappers uit Mekka,Madina( al Madinah al Munawwarah), Egypte, India,Pakistan en alle andere Arabische & Moslim landen verenigd in hun houding tegen deze afvallige ongelovige en wordt Ahmadi Movement niet beschouwd als een geloof binnen de Islam.

Plaats je reactie