MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moslims doen aangifte tegen Pastors

06 november 2005 | in Politiek | 3 Reacties

De Unie Marokkaanse Moskeeën Amsterdam en Omstreken (Ummao) en de Federatie Islamitische Organisaties Nederland doen aangifte van discriminatie, belediging en opruiing tegen de Rotterdamse wethouder Marco Pastors. Dat kondigde de Ummao zaterdag aan. Ook zullen de organisaties een klacht indienen bij Radar, het Rotterdamse meldpunt discriminatie.

Aanleiding is een interview in het oktobernummer van het Katholiek Centrum Welzijn. Daarin zou de wethouder suggereren dat moslims niet weten dat stelen nooit mag. Verder zou hij beweren dat criminele moslims vooral stelen van niet-moslims.

Ahmed Marcouch, woordvoerder van de Ummao, noemt de uitspraken van Pastors islamofoob en buitengewoon grievend en ze zetten volgens hem aan tot discriminatie en haat jegens moslims. ,,Pastors maakt misbruik van de situatie en de omstandigheden in de samenleving om mensen tegen elkaar op te zetten en in het bijzonder moslims aan te wijzen als de oorzaak van alle maatschappelijke problemen in de samenleving.” Ook binnen het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam is een gespannen sfeer ontstaan na de uitlatingen van Pastors. De Socialistische Partij geeft in een reactie vandaag aan dat alle wethouders moeten aftreden.

Er zijn 3 reacties

 1. Bilal
  06 november 2005 om 05:37 uur.

  Echte moslims stelen niet, doen ze dat wel dan moeten ze geen religie aanhangen van wat voor soort dan ook.

 2. Toth
  07 november 2005 om 09:10 uur.

  Ik meen dat het de wethouder van het CDA was die vrijdag op radio 1 zei dat je het met Pastors nog niet 2 minuten lang over een fietsenplan kunt hebben zonder via een of andere bocht te komen op wat er in de Koran staat. Die mensen heb je wel meer, maar zulke obsessieve lieden horen niet thuis in openbare functies. De man lijkt me eerder een wandelende bewijsstuk voor een falende zorgstelsel dan iets anders. Wie door hem kan worden beinvloed hebben volgens mij dan ook meer biefstuk dan brein achter hun oogjes.

 3. yassir
  07 november 2005 om 09:47 uur.

  Hoe bedoel je Bilal?? meer uitleg aub!

Plaats je reactie