MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Verdonk weigert autorisatie interview Mzine

10 november 2005 | in Media, Politiek | 2 Reacties

Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie heeft geweigerd haar autorisatie te geven aan een interview van Mzine, een magazine voor Marokkanen in Nederland. Persvoorlichtster Maud Bredero gaf als reden op dat Verdonk het interview te negatief vond, in tegenstelling tot het gesprek zelf dat zij wel als positief heeft ervaren. “Het strookt niet met de werkelijkheid”, aldus Bredero. Desalniettemin zal de reportage worden gepubliceerd.

Tijdens het interview hebben Verdonk en de verslaggevers van Mzine, een uitgave van Diversity Affairs, onder andere gesproken over de bedreigingen jegens Verdonk, over het wetsvoorstel om criminele allochtonen terug naar land van herkomst te sturen, haar ervaringen met het toegangsbeleid van Marokkanen in discotheken, de visie van allochtonen in Nederland, Hasna el Maroudi en over de verjaardagswens van de minister.

Hoofdredacteur van Mzine, Nordin Ghoudani, is van mening dat het artikel een realistisch beeld van de werkelijkheid geeft en betreurt het dan ook dat de minister geen autorisatie geeft. Toch heeft de redactie besloten de coverstory in het novembernummer, dat vanaf a.s. vrijdag in de winkels ligt, te publiceren.

Er zijn 2 reacties

  1. Toth
    10 november 2005 om 08:23 uur.

    Interviews met politici die door hen geautoriseerd zijn niet om serieus te nemen, maar om op te slaan om hen later met hun eigen woorden te confronteren. Interviews die niet geautoriseerd zijn kunnen mogelijkerwijs een publiek belang dienen door publicatie.

  2. amal
    23 februari 2007 om 11:11 uur.

    het is een goede berichten en ze zijn mooi op de voor kant

Plaats je reactie