MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aanklacht tegen aanklager Pastors

11 november 2005 | in Politiek | 2 Reacties

Michiel Smit van Nieuw Rechts heeft gemeld dat hij aangifte gaat doen tegen Ahmed Marcouch van Unie van Marokkaanse Moskeeën Amsterdam en Omstreken (Ummao). Marcouch zou vorig jaar in het tv-programma Rondom Tien hebben gezegd dat sommige radicale moslimjongeren het plegen van overvallen legitimeren vanuit de islam.

Een aantal moslimorganisaties, waaronder Ummao, deed deze week aangifte tegen voormalig wethouder Pastors vanwege diens uitspraak dat moslims hun gedrag verklaren uit hun geloof. Volgens Smit heeft Marcouch hetzelfde gezegd als Pastors en gaat hij daarom aangifte doen tegen de Amsterdamse Marokkaan.

Volgens Marcouch gaat het hier om twee verschillende uitspraken. “Ik had het over extremistische moslims en Pastors scheert alle moslims over één kam. Eigenlijk zegt hij: als er geen moslims zijn, dan is er geen criminaliteit. Dat kun je niet maken in een functie als stadsbestuurder” bericht ook het Algemeen dagblad. De woordvoerder van de Ummao zei gisteren het kinderachtig te vinden dat Smit op deze manier reageert op de aangifte tegen Pastors. „Mijn uitlatingen van vorig jaar zijn van een geheel andere orde dan die van Pastors. Ik vertelde over een persoonlijk voorval terwijl Pastors moslims gebruikt voor electoraal gewin en mensen tegen elkaar opzet. Maar goed, je mag aangifte doen in Nederland. Het is alleen zonde van de politiecapaciteit“, aldus Marcouch.

Er zijn 2 reacties

 1. samadie
  13 november 2005 om 12:55 uur.

  die michiel smit is echt zo`n dombo die denkt een politicus te zijn, maar ik kan om hem lachen.

 2. Duracell
  13 maart 2006 om 10:14 uur.

  Leuk dat je dat met ons wil delen, Samadie, maar het zegt meer over wat je van Michiel Smit vindt dan over de situatie. Even naar het artikel, dus:

  Marcouch zegt: ”Eigenlijk zegt hij: als er geen moslims zijn, dan is er geen criminaliteit.”
  Dat zegt Smit pas als hij het zelf echt zegt. Het slaat nergens op om iemand bepaalde woorden in de mond te leggen, dat doen ze bij jou ook toch niet?

  Even verder: ”Maar goed, je mag aangifte doen in Nederland. Het is alleen zonde van de politiecapaciteit”
  Zonde van de politiecapaciteit, ja dat zijn snelheidsboetes ook, vooral als je er zelf eens een krijgt. Alles wat je tegen je eigen hoofd krijgt, is dat zonde van de politiecapaciteit? Wat gaat Marcouch zeggen als dit akkefietje naar de rechter gaat? Ook zonde van de rechtbankcapaciteit? Wat gaat Marcouch zeggen als hij voor de rechtbank aan het kortste eind trekt? Zonde, waarvan?

  Als Smit reden ziet om aangifte te doen, dan doet hij aangifte. Dat recht heeft hij, net zoals jij. Of ik. Zonde van de politiecapaciteit. Alsof dat hem een bal kan schelen. Wel even realistisch blijven, graag.

Plaats je reactie