MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Film over Brits-Aziatische moslimvrouw

15 november 2005 | in Film | Reageer

De film ‘Yasmin’ is tijdens het 27ste Noordelijk Film Festival in Leeuwarden uitgeroepen tot publiekswinnaar. ‘Yasmin‘ vertelt het verhaal van een Brits-Aziatische moslimvrouw in de 21ste eeuw. Het verhaal wordt beschreven vanuit het oogpunt van een sterke en verwesterde Pakistaanse vrouw die in Engeland werkt, maar tegelijkertijd in haar eigen traditionele cultuur leeft. Wanneer ze echter op het punt staat definitief te kiezen om te leven als westerse, drijven de aanslagen van 11 september 2001 de verschillende bevolkingsgroepen in Engeland juist uit elkaar.

De prijs werd zondagavond telefonisch aan de Britse regisseur Kenneth Glenaan kenbaar gemaakt. De film won eerder ook de publieksprijs op het filmfestival van Locarno en het Dinard British Film Festival. De hoofdrollen in de Britse dramafilm zijn voor Archie Panjabi (‘Bend it like Beckham’) en Ren Setna (‘Bridget Jones’s diary’).

‘Yasmin’ is vanaf 17 november te zien in de Nederlandse bioscopen.

Plaats je reactie