MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kaarten actie voor Joseph Oubelkas

15 november 2005 | in Maatschappij | 6 Reacties

Joseph Oubelkas uit Raamsdonksveer is 24 jaar en staat bij velen bekend als een lieve, sociale en vrolijke jongen. Hij moest voor zijn werk eens per maand naar Marokko om fruit te controleren. Tijdens zijn bezoek op 23 december 2004 werd er op het pakstation waar hij de kwaliteitscontrole uitvoerde, softdrugs gevonden. Na een inval van de politie, werd Joseph diezelfde dag gearresteerd.

Op 31 maart 2005 heeft de rechter hem tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld, zonder enig bewijs van betrokkenheid met de drugshandel! Zijn enige “fout” was dat hij zijn werk netjes deed en dat hij heeft staan kijken naar de inval (samen met 350 andere mensen). Joseph is simpelweg een uiterst triest voorbeeld van “verkeerde tijd, verkeerde plaats” en zit daardoor nu al vier maanden in een warme cel met 30 anderen.

Zijn familie en vrienden hebben een website gemaakt waarop uitvoerig informatie te vinden is: www.freesef.com. Op deze website wordt nu een kerstkaarten-actie bereidt om hem te steunen. Iedereen wordt oproepen een kerstkaartje te sturen naar het correspondentieadres van Joseph en niet naar Joseph zelf. Dit correspondentieadres is gemakkelijk te vinden op de website. De organisatoren willen op deze manier alle kaarten die ze ontvangen in één keer naar Joseph sturen in een grote verzenddoos. Een doos zo groot dat ze er in de gevangenis een complete postzak mee kunnen vullen. Tot 10 december kunnen kaarten verstuurd worden, daarna gaat de doos naar Joseph.

Er zijn 6 reacties

 1. Amsterdammer
  15 november 2005 om 01:23 uur.

  Sterkte, lijkt me verselijk als je onterecht de bak in belandt.

 2. Mo
  15 november 2005 om 09:48 uur.

  Dat is nou toppunt van pech 🙂

 3. samadie
  16 november 2005 om 02:57 uur.

  wat ik niet snap dat hier in nl altijd wordt geloofd als iemand wordt gepakt in het buitenland i.v.m drugs dat hij onschuldige is. altijd als iemadn wordt gepakt wordt hier gezegd en gelooft dat de persoon in kwestie niks er mee temaken heeft !!!!!!!!!

 4. Nordin
  16 november 2005 om 10:02 uur.

  Maar luister vriend, als jij echt onschuldig bent, dan vraag je wel af waar God nu is. Want onterecht in een Marokkaanse jilla zitten, lijkt me nog erger dan de ergste straf in Nederland. Oftewel een bekende vermoorden waar de hele wereld erbij is en dan een Nederlandse “levenslang” krijgen.
  Wat een wereld zeg, ik kijk wel uit voor deze gekke wereld.

  Maar het is ook erg dat waarschijnlijk een onschuldige daar vast zit en wij slechts meningen over kan geven. Voor de rest zitten we liever op onze luie reet. Waar zijn dan de Marokkanen wanneer je ze nodig hebt, tozzzzzz

  Sorry hoor, maar heel soms moet ik toegeven dat wij Marokkanen een slechte volk zijn.

 5. amsterdammer west
  23 november 2005 om 08:28 uur.

  e nourdin niet alle marokkaanen zijn slecht a weld lehram

 6. said chakroun
  03 oktober 2008 om 04:16 uur.

  salut mon ami joseph c moi said ton ami de cellule j’espere que tu vas bien.wellah que sont de meilleurs moments qu’on a passer ensemble a zaki malgré tout.yallah prend soin de toi a zembi. tout va bien.

Plaats je reactie