MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Mzine vanavond te gast bij VARA

17 november 2005 | in Media | Reageer

Vanavond zal hoofdredacteur Nordin Ghoudani van Mzine in het VARA-televisieprogramma ‘De Leugen Regeert’ te gast zijn. Ghoudani zal daar aan een discussie deelnemen die is ontstaan na de omstreden publicatie van het interview met minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie waaraan zij geen autorisatie heeft gegeven.

In de live-uitzending van vanavond leidt Felix Meurders de discussie over het feit dat de persvoorlichtster van minister Verdonk passages van de reportage heeft aangepast zonder de redacteur daarvan in kennis te stellen. In de ogen van Ghoudani journalistiek onverantwoord: “Een algemene regel bij het autoriseren van een reportage door de geïnterviewde is, dat hij of zij voorstellen mag doen om feitelijke onjuistheden te veranderen. Observaties, sfeerbeschrijvingen, toelichtingen en dergelijke zijn ter beoordeling van de journalist. De geïnterviewde kan daartegen wel bezwaar maken, maar heeft geen enkel ‘recht’ op eigen gezag wijzingen aan te brengen.”

Vorige week besloot Mzine dat zij desondanks het interview in de novembereditie zou publiceren, omdat de redactie van mening is dat de reportage geen onwaarheden vermeldt en een realistisch beeld van de werkelijkheid geeft. De woordvoerster van het ministerie liet eerder weten dat geen autorisatie kon worden gegeven omdat ‘het niet met de werkelijkheid strookt’.

‘De Leugen Regeert’ wordt vanavond om 21.10 uur op Nederland 3 live uitgezonden vanuit Studio Plantage in Amsterdam.

Plaats je reactie