MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

AEL ziet af van moslimpartij

18 november 2005 | in Geloof, Politiek | 1 Reactie

Ondanks alle aankondigingen komt er geen door de Arabisch Europese Liga (AEL) opgerichte partij (Moslim Democratische Partij) in Nederland. Dat zegt AEL-leider Dyab Abou Jahjah vandaag in een vraaggesprek met NRC Handelsblad: ”De aanhang voor een moslimpartij blijkt uit eigen onderzoek zelfs in de grote steden gering te zijn. Daar zouden hoogstens drie of vier zetels gehaald kunnen worden.”

Volgens Abou Jahjah zal zijn beweging bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 en de Kamerverkiezingen van 2007 wél een stemadvies geven. De Groep Wilders en Leefbaar Rotterdam hoeven zeker niet op een stemadvies van de AEL te rekenen en ook de VVD wordt lastig, zolang die partij achter de ”anti-islamhouding” van Kamerlid Ayaan Hirsi Ali blijft staan.

De AEL gaat nu voor die verkiezingen aansluiting zoeken bij (lokale) politieke partijen en kandidaten die het gedachtegoed van de AEL ondersteunen: ”Wat wij politieke partijen te bieden hebben is een islamitische achterban, die waarschijnlijk niet naar de stembus gaat als wij hen daartoe niet mobiliseren.” Volgens eigen zeggen heeft de AEL 800 betalende leden. De Liga pleit voor een terugkeer naar het multiculturalisme in Nederland, integratie met behoud van eigen cultuur, Arabisch en Turks als keuzevakken op middelbare scholen, bestrijding van discriminatie van allochtonen op de arbeidsmarkt en van ontwikkeling van achterstandswijken waar veel kansarme migranten wonen.

Er is 1 reactie

  1. analist
    21 november 2005 om 01:47 uur.

    Zou ie het lef hebben stem SP te zeggen

Plaats je reactie