MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nederlanders in cel Marokko krijgen gratie

27 november 2005 | in Maatschappij | Reageer

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de onafhankelijkheid van Marokko (2 maart 2006) heeft de Marokkaanse koning 336 buitenlanders gratie verleend. Onder hen bevinden zich 24 Nederlanders. Ze maken deel uit van een groep gevangenen die eerder deze maand vroegtijdig vrijkwamen of strafvermindering hebben gekregen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wist eerder al te melden dat ten minste twee Nederlanders waren vrijgekomen. Het merendeel van hen zat vast wegens drugstransport, aldus een bron bij de autoriteiten in Rabat.

Voor de gratieverlening zaten in Marokkaanse cellen zeker 39 Nederlanders in de Marokkaanse gevangenissen. Naast de 24 Nederlanders kregen ook 114 Fransen, 65 Spanjaarden, zeventien Belgen en twaalf Duitsers gratie.

Plaats je reactie