MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nationaal Debat over Marokkaanse Migratie

08 december 2005 | in Maatschappij | Reageer

Op 10 en 11 december organiseert EMCEMO in samenwerking met Odyssee, KMAN, Aknarij, AMMU, het Marokkaans Initiatief en het Euro-Marokkaans Netwerk Migratie & Ontwikkeling een tweedaagse voorbereidingsconferentie voor Nederlandse deelnemers op het Nationaal Debat over Marokkaanse Migratie.

Tijdens deze conferentie zal zowel aandacht zijn voor de (politieke) ontwikkelingen in Marokko, als voor de situatie in Nederland en de toenemende samenwerking tussen de Nederlandse en Marokkaanse overheid. Doel van deze conferentie is het ontwikkelen van instrumenten om inhoud te geven aan burgerschap, participatie en ontwikkeling in Nederland, Europa en Marokko.

Programma:
Zaterdag 10 december: Aanvang 10.00 uur
– situatie in Marokko met gasten uit Marokko

Zondag 11 december: Aanvang 10.00 uur
– situatie in Nederland en samenwerkingsbanden tussen Nederland en Marokko met vertegenwoordigers uit de politiek en van NGO΄s

Zondag 11 december: Aanvang 14.00 uur
– conclusies en afspraken

Graag nodigen wij u uit om aan deze conferentie deel te nemen. Bijgaande tekst (bijlage) dient als inhoudelijke voorbereiding voor de conferentie.

Plaats je reactie