MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moskeeën bezinnen zich op maatschappelijke rol

12 december 2005 | in Geloof, Maatschappij | Reageer

De Unie van Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam en omstreken (UMMAO) en de Federatie van Islamitische Organisaties Nederland (FION) bezinnen zich van vrijdag tot en met zondag tijdens een conferentie in Zandvoort op de maatschappelijke rol van moskeeën en imams. Het tegengaan van radicalisering is een van de hoofdthema’s.

Dat hebben beide organisaties maandag aangekondigd. Andere onderwerpen van gesprek zijn de rol van internet in de identiteitsvorming van islamitische jongeren, integratie, de rol van de media en de emancipatie van vrouwen. Tot de sprekers behoren publicist Paul Scheffer, voorzitter dr. A. van Eijk van de Raad van Kerken in Nederland, de islamitische advocate F. Arslan en de Amsterdamse PvdA-politica F. Elatik.

Plaats je reactie