MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Schnitzelparadijs naar Filmfestival Berlijn

13 december 2005 | in Film | 6 Reacties

De Nederlandse film Het Schnitzelparadijs van regisseur Martin Koolhoven is geselecteerd voor het jeugdprogramma van het Filmfestival van Berlijn. Dat heeft producent Lemming Film maandag bekendgemaakt. Het Schnitzelparadijs is een multiculturele komedie over de relatie tussen een Marokkaanse bordenwasser en het welvarende Nederlandse nichtje van de eigenaresse van het restaurant waar hij werkt.

De film dingt mee naar de Glazen Beer, een prijs die wordt uitgereikt aan de beste jeugdfilm van het festival. De productie trok meer dan 365.000 bezoekers en was daarmee afgelopen jaar één van de best bezochte Nederlandse bioscoopfilms. De 56e editie van het Filmfestival van Berlijn vindt plaats van 9 tot en met 19 februari 2006.

Er zijn 6 reacties

 1. Youssef
  13 december 2005 om 09:49 uur.

  Wat voor film is dat nou in Godsnaam!!!
  ik hoorde iedereen praten over die schnitzelparadijs maar ik vond hem zelf niks en toch niks, geen onderwerp, geen goede opbouw, helemaal niks, van een film heeft ie maar de naam: een film

 2. Amsterdammer
  13 december 2005 om 12:13 uur.

  Ik vond het een hartstikke leuke film, heb me kapot gelachen. En iedereen in mijn omgeving vond het prachtig.De film heeft niet zomaar zoveel bezoekers getrokken.
  Smaken verschillen.

 3. Youssef
  13 december 2005 om 03:07 uur.

  helemaal mee eens, smaken verschillen, maar als je goed overna denkt, en serieus naar kijkt, dan kom je bij de conclusie dat het maar tijdverspilling is, geen doel, geen onderwerp echt wallah niks, maar ja, sommigen vinden van niks wat, zoals je zegt, smaken verschillen

 4. Martin
  13 december 2005 om 05:58 uur.

  Hoi,

  Ik vond het een fantastische film, qua kwalitiet en de verhaal die erin zit. Ik heb ook van andere gehoord, dat ze hem niet leuk vonden. Maar ik ben toch gegegaan en het was echt de moeite waard.

  Ik raad de mensen aan die de film nog niet gezien toch de moeite moeten nemen om te gaan kijken. Hij is SUPER goed.

  Afzender: Martin Koolhoven

 5. Amsterdammer
  14 december 2005 om 09:47 uur.

  Kijken naar een film valt meestal onder entertainment. En entertainment in welke vorm dan ook heb je nodig om uit de dagelijkse ritme en drukte te komen en te doen vergeten.
  Het is geen educatieve programma of een reportage. Daarvoor kun je bij national geographic.

 6. Mardou Jacobs
  30 december 2005 om 10:15 uur.

  Hoi Martin,
  gefeliciteerd met je gang naar Berlijn. Maar je eigen inbreng op deze site over hoe goed je film is ligt er wel erg dik bovenop. Voor de oplettende lezers. Toch leuk gedaan.
  Succes, dat je moge winnen. Groet, Mardou

Plaats je reactie