MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Burgemeester nam petitie niet aan

18 december 2005 | in Maatschappij, Politiek | Reageer

Het Algemeen Dagblad meldt dat de verhoudingen tussen de Marokkaanse gemeenschap en het stadsbestuur deze week op scherp zijn komen te staan, nadat burgemeester opstelten donderdag voor aanvang van de raad een petitie van de Marokkaanse organisaties niet wilde aannemen. Volgens zijn woordvoerder was dat enkel omdat de overhandiging vantevoren niet was gemeld.

Vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap in Rotterdam en maatschappelijke organisaties overhandigen donderdagmiddag een petitie aan burgemeester Opstelten. Hierin vragen de ondertekenaars aan de burgemeester of hij het vermeende misbruik van Marokkaanse minderjarigen door Fortuyn en anderen „grondig” te laten onderzoeken.

De Samenwerkende Marokkaanse organisaties, waarbij 33 instellingen en moskeeën zijn aangesloten, waarschuwen voor een toenemen homohaat binnen de gemeenschap door de uitzending van Peter R. de Vries over de inhoud van de AIVD-diskettes. Het verhaal van een informant die bij de politie beweerde dat Pim Fortuyn seks had met minderjarige Marokkaanse jongens, heeft veel onrust veroorzaakt onder Marokkanen. Fortuyn is nooit vervolgd bij gebrek aan bewijsmateriaal. De officier van justitie meende dat de informatie ’onvoldoende houvast bood’ voor een verdenking.

Plaats je reactie