MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Geen ziekenhuis voor Samir A.

22 december 2005 | in Maatschappij | Reageer

Volgens Abida, de vrouw van de 19 jarige Samir A., lijdt haar man sinds eind 2003 aan de chronische darmziekte colitis ulcerosa en is hij ernstig ziek. Zij is ervan overtuigd dat de Nederlandse staat haar man niet wil behandelen, omdat die hem liever kwijt is dan rijk. Dat zou een gevangenisbewaarder SamirA. hebben toevertrouwd, meldt de Volkskrant vandaag.

Zijn advocaat Koppe heeft justitie twee keer vergeefs verzocht zijn cliënt op te nemen in het ziekenhuis voor inwendig onderzoek. “Hij kreeg medicijnen, maar die sloegen niet aan en hij ligt elke nacht dood te gaan van de pijn” aldus Koppe. Hij beraadt zich nog met zijn cliënt om via een kort geding een opname af te dwingen. Probleem is dat Samir alleen de wetten van Allah respecteert en zijn recht niet wil halen bij de rechtbank.

Plaats je reactie