MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

TV: Maxima en Alexander in Marokko

30 december 2005 | in Amusement, Media | Reageer

Vanavond op TV (Nederland 3) de korte film “Yalla Yalla” over de groep van twaalf jongeren die in november meereisde met prins Willem-Alexander en prinses Máxima tijdens het bezoek van het kroonprinselijk paar aan Marokko. De zes Marokkaanse en zes autochtone Nederlanders kenden elkaar vooraf niet en zijn heel verschillend: van dreadlocks, hoofddoek en corpsstudent tot moslim, christen en atheïst.

Het leek prins Willem-Alexander wel een ‘wild idee’ om jongeren eens mee te nemen op werkbezoek. Het was een week vol spanning, nieuwe indrukken en sensatie: verdrukt worden door de pers, een informeel diner met prins en prinses en vriendschap sluiten met koran-studenten. Een week lang trokken ze op met elkaar en met het prinselijk paar. ‘Yalla Yalla!’ werd de groepskreet.
De langere, 45 minuten durende versie van dit programma is te zien op zondag 8 januari om 16.00 uur.

Nederland 3, 19:55 uur
30 december 2005, 19:55-20:25 uur
Omroep: NPS

Plaats je reactie