MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Opening kunstmarokkanen Den Haag

31 december 2005 | in Amusement, Kunst | Reageer

Vanaf zaterdag 7 januari kan het publiek in Den Haag kennismaken met het werk van tien jonge Marokkaanse kunstenaars. Mevrouw Hedy d’Ancona, oud-minister van Cultuur en huidig bestuursvoorzitter Amsterdams Fonds voor de Kunst zal de opening verrichten op vrijdag 6 januari om 17.30 uur in de Vrije Academie. Aansluitend op de opening zal om 19.00 uur het zesde debat van Kunstmarokkanen in de Vrije Academie plaatsvinden.

De expositie Kunstmarokkanen is van 7 tot en met 22 januari 2006 te bezoeken in de Vrije Academie, Paviljoensgracht 20-24 te Den Haag en is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 – 16.00 uur. Aansluitend op de opening zal om 19.00 uur het zesde debat van Kunstmarokkanen in de Vrije Academie plaatsvinden. Dit debat, onder leiding van Tarik Yousif, heeft als thema ‘Kunst en Architectuur’. Deelnemers aan dit debat zijn: Aaron Betsky (directeur Nederlands Architectuur Instituut), Hedy d’ Ancona, Siebe Tettero (hoofd tentoonstellingen Centraal Museum Utrecht) en Samir Bantal (architect, vormgever en deelnemend kunstenaar aan Kunstmarokkanen).

Kunstmarokkanen heeft tien jonge Marokkaanse kunstenaars, die in Nederland wonen en werken, bij elkaar gebracht met de vraag om door middel van een werk te reflecteren op het thema van MarokkoNederland2005. De tentoonstelling is samengesteld met nieuw, voor dit project gemaakt werk van Abdellatif Benfaidoul (video installaties), Amandine Meunier (vormgeving, 3D objecten), Wafae Ahalouch el Keriasti (tekeningen en schilderijen), Amel Bouazizi (modevormgeving), Saïd Mahrouf (modevormgeving, performances, video), Aziz Bekkaoui (modevormgeving), Hamid el Kanbouhi (installaties, tekeningen), Shishunk (AV, installaties, theater), Tarik Sadouma (conceptueel) en Samir Bantal (architecturale vormgeving).

Plaats je reactie