MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zaken



UITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Digitale politie tegen jihad op sites

03 januari 2006 | in Geloof, Maatschappij | 1 Reactie

De politie vormt een nieuw anti-terreurteam dat op internet gaat infiltreren in islamitische sites en chatboxen. De politie wil zo onder meer ronselaars, die via internet werven voor de jihad, op heterdaad kunnen betrappen. Evenals de inlichtingendienst AIVD maakt de politie zich zorgen over het groeiend aantal jongeren dat via internet voor de gewapende strijd wordt geworven. ”We zien een beweging waarbij jongeren van de tweede generatie niet-westerse allochtonen zich achter de computer de jihad eigen maken,” zegt hoofdcommissaris Peter van Zunderd.

Om te kunnen infiltreren, mogen de ‘cybercops’ van de nieuwe eenheid zich voordoen als potentiële ‘prooien’ voor ronselaars, meest jonge moslims. Dat zei de hoofdcommissaris op de nieuwjaarsbijeenkomst van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Het team, dat nog in oprichting is, wordt ondergebracht bij het nationale politiekorps. Voor de nieuwe ‘digitale dienders’ heeft het KLPD vooral behoefte aan mensen met een islamitische achtergrond.

Er is 1 reactie

 1. Toth
  03 januari 2006 om 08:16 uur.

  Ah, met de komende aanval op Iran voor de Israelische verkiezingen moet Jan Burgerman weer even een extra dosis nonsens om de aandacht even te focussen en te juichen voor meer bloedvergieten.

  NRC – 31/10/2005
  VVD en CDA: militaire optie tegen Iran mogelijk

  DEN HAAG (ANP) – VVD en CDA willen militair ingrijpen om het huidige regime in Iran omver te werpen niet uitsluiten. Volgens het CDA-Tweede-Kamerlid Ormel ,,is het onverstandig om dat nu te doen.
  Eerst moeten de Iraanse machthebbers volledig worden geïsoleerd en de wig tussen de bevolking en het regime zo veel mogelijk worden vergroot.” Dat bleek maandag tijdens een debat georganiseerd door het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) over de verstrekkende uitspraken van de Iraanse president Ahmedinejad. De president riep vorige week op Israël van de kaart te vegen en een einde te maken aan de westerse arrogantie.
  http://www.nrc.nl/ANP/BIN/ANP-311005-222-anp.html

  Met een invasie van agent-provocateurs die hun eigen celletjes gaan opzetten moet dat geen probleem wezen. Desnoods doen ze net als in de tijd dat de vijand nog de communisten waren en zetten ze ‘cellen’ op die nadat de enige verdwaasde idealist is weggelopen uit helemaal niemand anders meer bestaan als politie-agenten en oud-Indie gangers met extreem-rechtse sympathieen en AIVD lieden.

  Misschien is Afshin Ellian wel bereid een leuk praatgroepje op te zetten.

Plaats je reactie