MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Zorgpremie kost Marokkanen veel geld

09 januari 2006 | in Economie, Maatschappij | 5 Reacties

Het NRC Handelsblad meldt vandaag dat Marokkaanse remigranten terug willen naar Nederland als de voorwaarden van de zorgverzekering niet wordt aangepast. De zorgpremie kost veel remigranten meer dan helft van hun inkomen. Dit schrijft de Marokkaanse remigrantenvereniging Alfath aan het Nederlandse en Marokkaanse parlement, de Nederlandse koningin en de Marokkaanse koning.

De krant noemt een aantal oplossingen van de remigrantenbeweging. Zo willen ze dat de AWBZ-premie niet wordt geheven, omdat deze zorg niet in Marokko bestaat. Ook de overige premies moeten meer in lijn zijn met het niveau van de ziekenzorg in Marokko, dat aanzienlijk lager ligt dan in Nederland. Doet Nederland dit niet dan is het een idee om speciale ziekenhuizen en apotheken voor de remigranten in Marokko in te richten.

Er zijn 5 reacties

 1. sokopo
  09 januari 2006 om 08:13 uur.

  ewa wat zal ik hierop zeggen , nederland is niet dom deze hele maatregel deze invoering van dit hele ziekenstelsel treft alleen de allerarmsten en mensen schrik niet… maar de armsten zijn de marokanen en het enigste waar ze op uit zijn is dat je a= minder sex hebt minder kinderen b=ze willen dat het je dermate irriteert dat je zegt rot op met holanda kga ergens anders wonen c= die schoonheid die je altijd al had willen trouwen gaat niet door want je moet 1300 euro verdienen gaat huur vanaf cz gas water licht verzekering auto (diesel) natuurlijk ewa blijft nix over jong ik geef jullie 1 tip werk zo hard als je kan probeer te sparen en laat ze niet merken dat je eronder leidt want dat willen ze juist , thalla

 2. Toth
  10 januari 2006 om 02:22 uur.

  Het is natuurlijk geen maatregel specifiek tegen Marokkanen bedoeld, daar zijn immers genoeg andere voor. Maar een maatregel om de gezondheidsindustrie te liberaliseren, professionaliseren of een ander eufemistisch rad voor de ogen naar keuze, door eerst degenen die het nodig hebben eruit te gooien. Daarna kan men de kosten opdrijven en het probleem van het schrikbarend laag medicijnverbruik eens goed aanpakken.

 3. Amsterdammer
  10 januari 2006 om 03:39 uur.

  Sokopo, je kijkt te negatief aan tegen deze maatregelen. Iedereen in Nederland heeft er last van en is hierdoor op achteruit gegaan.

  ….en hard werken………..dat is iets wat we altijd moeten blijven doen…….niet alleen voor je zelf maar ook voor de samenleving waar we in leven, die tevens ook de toekomst van onze kinderen is.

 4. Toth
  10 januari 2006 om 05:56 uur.

  Nee, hoor niet iedereen gaat erop achteruit. Mensen met hoge inkomens gaan er op vooruit en dat is maar goed ook, want die worden anders altijd gepakt. Mensen die een klein beetje bijverdienen, bijvoorbeeld schoonmaaksters (vergeef me dat ik hier even de vrouwelijke vorm gebruik) die in de avonduren of in het weekend zich lamschrobben kunnen in sommige gevallen de helft van hun al beschamend schamele loon inleveren. Voor de meesten zal werken duurder zijn dan er helemaal mee ophouden, dus wat voor de hand ligt is dat er op de korte termijn (kort na de schrik van januari) een maatregel zal volgen om uitkeringen extra te korten zodat deze mensen weer gestimuleerd worden om eigen verantwoordelijkheid te nemen.

 5. InGeniuZ
  11 januari 2006 om 07:22 uur.

  Hmmm,

  In dat geval wil ik ook belastingverlaging op mijn inkomen, want daar kijkt niemand naar blijkbaar en wil ik die r*t Joint Strike Fighters niet hebben, kost mij ook miljarden.

  We leven weliswaar in een democratisch land en godzijdank hebben we ook rechten (tenminsten meer dan in Marokko), maar voor de rest bepalen de kapitalisten wat er gebeurt met ons geld en de overheid is de instrument.

  Maar ja Toth, vooral idealistisch blijven, ik zorg er gewoon voor dat ik niet genaaid wordt, als ze mij naaien, naai ik hun ook. Hoe ik dat doe, hou ik lekker voor mezelf.

Plaats je reactie