MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse film Tarfaya op NPS

13 januari 2006 | in Amusement, Film | 5 Reacties

NPS Wereldcinema vertoont zaterdagmiddag de Marokkaanse film Tarfaya van regisseur Daoud Aoulad-Syad. De productie werd bij het Internationaal Film Festival van Parijs in 2005 bekroond met de Francophonia Award. Het verhaal speelt zich af in Tarfaya, een eigenaardig klein dorpje dat ligt tussen de zee en de duinen op de route van en naar Laayoune, de hoofdstad van het zuidelijk gedeelte van Marokko.

Doorlopend dreigt het gevaar dat de golven de zandduinen aanvreten, hetgeen de metafoor wordt voor de wanhopige Miriam, die hoopt haar geluk op de Canarische Eilanden te kunnen vinden. Op zoek naar de mensensmokkelaar Riki belandt Miriam in Tarfaya, waar ze beroofd wordt door Hassan, de eerste de beste man die ze tegenkomt. Zowel Hassan als de lokale politieagent heeft er alles voor over om Miriam te kunnen helpen haar bestemming te bereiken.Tarfaya, het dorp dat er zijn eigen wetten en regels op na lijkt te houden, voelt letterlijk als het einde van de wereld. Terwijl Miriam vast zit in Tarfaya, wordt zij geconfronteerd met maffia en eenzaamheid, maar zij krijgt ook de kans om de positieve kant van mensen te ontdekken in haar moeizame zoektocht naar vrijheid.

NPS Wereldcinema
ZAT. NED3
14.30 uur

Er zijn 5 reacties

 1. maghrebie23
  14 januari 2006 om 01:32 uur.

  wat een films haha

 2. nederkaan
  14 januari 2006 om 09:21 uur.

  Hoezo wat een films; geef wat argumenten dan??

 3. MOKER
  15 januari 2006 om 11:38 uur.

  waneer is de herhaling?

 4. maroccooo
  17 januari 2007 om 08:48 uur.

  weet iemand toevallig war ik gewoonweg marokkaanse films kan downloaden?? of wanneer is deze film in herhaling ofzo….??

 5. maroc
  19 oktober 2007 om 05:35 uur.

  salem (hallo)

  kan iemand me a.u.b. zeggen op welke website’s je leuke marokaanse films hebt..??

  doei

Plaats je reactie