MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen weg om negatieve sfeer NL

13 januari 2006 | in Maatschappij | 20 Reacties

Marokkaanse Nederlanders verhuizen steeds vaker naar België, omdat de sfeer in Nederland jegens hen en de islam in de afgelopen jaren negatiever is geworden. Dat heeft de voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkanen en Tunesiërs (SMT), S. Boudouft, donderdag voor de EO-radio gezegd. Hij schat dat vorig jaar tweehonderd Marokkaanse Nederlanders naar België zijn vertrokken. De doorslaggevende reden was volgens Boudouft vaak de onvrede over het maatschappelijk klimaat in Nederland en dus niet het halen van een ‘importbruid’, zoals geregeld wordt gezegd, of gezinshereniging. Hij zegt in elk geval twintig gezinnen uit de Nederlandse provincie Brabant te kennen die naar België zijn verhuisd, aldus Nu.NL.

Er zijn 20 reacties

 1. maghrebie23
  13 januari 2006 om 03:11 uur.

  negatieve sferen vind je overal, in belgie is denk ik net zoveel discriminatie als hier in nederland , en discriminatie komt van onwetendheid of van feiten die er zijn , als we willen dat er hier een leuke sfeer gaat hangen mogen we best wat meer ons best doen om onze landgenoten die iets verkeerds doen hierop aan te spreken zodat dit niet meer opvalt bij politie en justitie en andere rechtse partijen zodat ze trots op ons kunnen zijn zoals heel veel marokanen in marokko trots zijn op de joodse marokanen die perfect marokaans spreken hun best doen voor de economie van marokko etc. en als je je landgenoot niet durft aan te spreken op zijn fouten dan hoop ik dat justitie hen terug stuurt naar marokko zodat wij tenminste een eerlijke kans krijgen , ook als je wilt zoeken naar een baan etc. want geloof het of niet als jij in marokko woonde en er woonde een groepje kut hollanders en ze zaten aan onze zusjes fatima en layla dan had het volk ze denk ik zelf eruit geschopt , zo zie je maar weer hoe geduldig die kaaskoppen zijn maar sinds ze onze moskeeen durven aan te vallen wijst alles erop dat ze zich niet meer gaan inhouden , MENSEN HET DRAAIT NIET OM BELGIE OF OM DIE GASTEN DIE JE RAAR AANKIJKEN MET JE HOOFDDOEK HET DRAAIT ALLEMAAL OM ONZE BROEDERS DIE ZICH MISDRAGEN zolang de ouders geen goede opvoeding hanteren , en jij ze niet aan spreekt dan blijven de goede mensen altijd de zondebok en alleen voor een groepje individuen ben je oke maar degene wat je niet kent mag je oprotten naar marokko. thalla

 2. samir
  13 januari 2006 om 09:19 uur.

  het ligt aan de marokkaanse jeugd zelf,dat ze zich aan de regels van het land dienen te houden,ze mogen blij zijn dat ze in europa wonen ,dat ze maar naar marokko kijken hoeveel armoede er heerst,ze mogen hun beide handen kussen dat ze hier leven,jongens doe iets met jullie leven en denk aan al die mensen die hun leven op het spel zetten om naar europa te komen.

 3. andré
  14 januari 2006 om 05:56 uur.

  Inderdaad, maak je geen illusies over de verdraagzaamheid bij ons in België. Maar vertrouwen moet je winnen of verdienen en daarom verheug ik me zo dat hier eindelijk eens een andere taal gesproken wordt dan die van slachtoffer; dat er gewezen wordt op eigen verantwoordelijkheid en er flink moet getimmerd worden aan de opbouw van een beter imago.
  Als b.v. in Mechelen en elders jonge allochtone gastjes(helaas, meestal Marokaantjes) tot een stuk in de nacht op straat mogen lopen van hun ouders, die ook geen belangstelling hebben voor de school en op oudervergaderingen wegblijven, of aan de poort bij het afhalen van hun kinderen alleen vragen of ze braaf geweest zijn ,dan moet je toch niet klagen over leerachterstand en tekort aan motivatie bij die jongeren…en dus minder kansen op de arbeidsmarkt. Dit probleem stelt zich ook in autochtone gezinnen die niet genoeg meegeëvolueerd zijn door allerlei maatschappelijke en genetische omstandigheden.
  In eigen boezem kijken en het probleem inzien en durven benoemen is de eerste en belangrijkste stap naar de opklossing ervan. Proficiat voor jullie inzicht en moed !

 4. Cas
  14 januari 2006 om 05:59 uur.

  Waarom gaan ze niet terug naar Marokko i.p.v naar Belgie?

 5. said
  14 januari 2006 om 11:57 uur.

  wat voor armoede heb je het over
  hier heb je pas armoede wat slelt europa voor
  belgie of nederland zijn een pot nat

  marokko is gewoon de beste mijn vaderland

 6. piet
  15 januari 2006 om 08:23 uur.

  ik vind dat de marokkanen die in aanraking met justitie komen gewoon terug moeten naar marokko.
  de ouders moeten hun kinderen goed opvoeden en betrokken zijn bij de school en dus niet er geen aandacht aan besteden.

 7. Saida
  16 januari 2006 om 12:31 uur.

  Tjeetje en ik moet geloven dat Magrebie23 Marokkaan is?

  Ik gaat ook naar Belgie omdat het een makkelijkere overstap naar Marokko is.
  Piet wat ben je toch lekker ontopic. net als Magrebie die geen Marokkaan is. Marokkanen ontvluchten Nederlandse bemoeizucht en jij denkt nog even indruk te maken met nog meer bemoeizucht.

 8. IngridSaida
  16 januari 2006 om 02:28 uur.

  @Piet:
  “ik vind dat de marokkanen die in aanraking met justitie komen gewoon terug moeten naar marokko.”

  Hoezo; wat bedoel je met “terug naar Marokko”? De meeste kinderen van Marokkaanse afkomst zijn hier in Nederland geboren en dus ook NEDERLANDERS. Hebben dus alle recht hier te blijven, hoe graag jij ze ook wilt wegsturen naar waar dan ook………
  Toch altijd weer opvallend hoe graag autochtone Nederlanders allochtonen die iets hebben misdaan willen deporteren naar het buitenland. Wat dan met de autochtone criminelen? Waar deporteer je die naar toe? Iemand behoeft voor één vergrijp ook maar één keer gestraft te worden hoor en niet twee keer……

 9. hah
  23 september 2006 om 02:51 uur.

  marokanen moeten een beetje meer werken en niet zo veel op straat hangen met hun grote mond!!!

 10. Saida
  23 november 2007 om 03:48 uur.

  Hallo

  Ik wist niet eens dat me zwager in de krant stond. maar ik ben het met hem eens

 11. king eltarieb
  25 november 2007 om 06:55 uur.

  deze inminispasie in dit orgiene van de inmisemlatie van de kracht der eens met julie te zijn is het afstand tusen hier en de zevende andre hemels die er niet eens kunen bestaan heben julie spreken over iets waar je er niet eens over kan intalietieteren van de gemeeschaap die zelef in de duizend knopen zijn in gehecht . sorry voor men fouten ik ben en franstalige een iemand asalaamoealaikoem warahmatoelahie oubarakat.

 12. Saida
  11 december 2007 om 01:34 uur.

  Salaam,

  He de bedoelings is niet om iedereen over een kam te scheren.
  Je hoeft niet met moeilijke woorden zoals assimilatie of andere woorden te komen om duidelijkt te maken waar je voor staat.

  Ja er zijn marokkanen die een grote mond hebben en die het verpestten voor de andere , maar denk jij wel eens na wat de reden is dat ze zo zijn geworden en geloof me zelfs een ezel weet het zolang je Dien Islam praktiseert en je medemens respecteert dan waren ze niet zo geworden. Maar we kunenn de tijd niet veranderen maar we kunnen wel bij ons zelf beginnen en dat we onze eigen kinderen wel op een normale islamitische opvoeden.

 13. pieter botha
  27 september 2008 om 10:17 uur.

  Van Belgie naar Frankrijk en vervolgens naar Spanje en uiteindelijk weer terug in Marokko………………………Kijk nu komen we ergens !!

  Hopelijk volgend jaar geen 200 maar 200duizend haha.

 14. Piet
  30 mei 2009 om 08:55 uur.

  Het is ironisch: Er zijn Nederlanders die van Nederland naar Belgie verhuizen, omdat zij in Nedeland voor varkens uitgemaakt worden, terwijl er in Nederland Marokkanen wonen (waarvan je niet mag zeggen dat ze Nederlanders zijn, maar Marokkaanse Nederlanders moet zeggen, omdat ze beide paspoorten hebben, terwijl ze een hekel aan Nederlanders (varkens) hebben) die naar Belgie verhuizen, zogenaamd, omdat ze daar, zeggen ze, minder discriminerend behandeld worden. Donder toch op: In heel Europa is het probleem hetzelfde, nl. dat de Marokkanen/Noord-Afrikanen (in Frankrijk Algerijnen) er een teringzooi van maken! Ga godverdomme terug naar jullie landen!!!!!!!!!!!!!

 15. hassanhasson
  31 mei 2009 om 11:25 uur.

  Het is een duidelijk afleidingsmanoeuvre en toch trap je met je stomme kop erin, Sukkels!!!!
  Uiteindelijk kom ze terug naar hun land! en dat is NEDERLAND!!
  Ga eens rusten, gefrustreede kakerlakken! en laat je ziekelijke afgunst niet de overhand krijgen over je zielig en eenzaam leventje.

 16. Henk el Makhloufi
  31 mei 2009 om 03:31 uur.

  Flink hé , anoniem achter je PCtje!!!
  PIET
  Donder toch op: In heel Europa is het probleem hetzelfde, nl. dat de Marokkanen/Noord-Afrikanen (in Frankrijk Algerijnen) er een teringzooi van maken! Ga godverdomme terug naar jullie landen!!!!!!!!!!!!!

  Maar voor alle duidelijkheid,als ze hier geboren zijn zijn het gewoon NEDERLANDERS !!!!!
  Als ze in Marokko geboren zijn is het een MAROKKAANSE- NEDERLANDER!!!
  En misschien is het een troost voor je:
  NEE,ZE GAAN NIET TERUG,ZE BLIJVEN GEWOON HIER.
  Als er van de 335.000 MENSEN hier in dit land met MAROKKAANSE BANDEN MISSCHIEN ER DUIZEND ETTERBAKKEN ZIJN IS HET NIET DE GEHELE MAROKKAANSE GEMEENSCHAP DIE FOUT IS.
  Wel in sommige de opvattingen,maar die komen MEESTAL zelf uit een foute omgeving.

 17. peter = de naam
  01 juni 2009 om 12:34 uur.

  Of het er nou duizend zijn of tweeduizend? Als dat soort etterbakken niet wil deugen, dan de wet aanpassen. Met twee paspoorten in de fout gaan betekend dan je Nederlandse paspoort verspelen en bij de volgende overtreding eruit. Dan maar opdonderen naar Marokko. Effe een verdrag ermee sluiten en hup t tuig eruit.

  Niks mis met zo’n wet. Er komt nu natuurlijk wat gejank en gezever van sommigen. In dit opzicht gaat het al de goede kant op. PVV op 32 zetels en als die straks in een nieuw kabinet minister v justitie leveren, huppa. Weg met de dimni Hirsch Ballin. En de alcoholtut Guusje ter Horst.

 18. Wookie
  01 juni 2009 om 12:55 uur.

  Beste Henk,

  Hoewel ik je verontwaardiging deel, moet ik je wel nageven dat je wat last hebt van selectieve verontwaardiging. Blijkbaar, gezien je caps, heeft Piet’s reactie veel bij je losgemaakt. Dat kan ik me voorstellen, generalisaties zijn ook niet mijn kopje thee. Echter als iemand generalisaties ten toon spreid omtrent andere groepen dan moslims, zoals bijvoorbeeld gisteren nog, is je reactie anders en vraag je of iemand terug is van vakantie (zonder caps etc.). Ben je nu voor of tegen het generaliseren op basis van geloofsovertuigingen, huidskleur, seksuele geaardheid of what have you? Kun je me dit uitleggen s.v.p.?

 19. peter = de naam
  01 juni 2009 om 12:55 uur.

  http://www.ad.nl/groenehart/gouda/3254493/Terreur_nekte_Delta_College.html

  Voor tuig van Marokkaanse afkomst die hiervoor verantwoordelijk zijn. En de verantwoordelijke bestuurders hiervoor moeten vrezen voor hun baan na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 naar ik vurig hoop.

 20. Vince
  29 januari 2010 om 03:32 uur.

  Dat is goed nieuws! hoe meer er vertrekken uit Nederand hoe beter.
  Met name dat tuig onder die Marokanen..wat een shit volk zijn jullie!

Plaats je reactie