MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Allochtone sollicitanten massaal gepasseerd

18 januari 2006 | in Carriere, Economie | Reageer

Het nieuws dat Marokkanen (en in het algemeen allochtonen) vaker werkloos zijn dan autochtonen is gisteren ingeslagen als een bom. Maar de onderzoekers van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) hebben gisteren ook gemeld dat jonge allochtone sollicitanten heel veel teleurstellingen moeten leren verwerken. Volgens het SCP kiezen werkgevers veel vaker een blanke landgenoot dan een sollicitant met een exotische achternaam.

In de strijd voor een baan leggen vooral allochtone jongeren en leden van de tweede generatie het volgens het SCP af tegen werkzoekenden met een hogere opleiding en meer werkervaring. Maar zelfs wanneer rekening wordt gehouden met verschillen in opleiding en leeftijd, hebben allochtonen minder kans op een baan dan autochtonen. Dit geldt vooral voor tweede generatie Marokkanen en eerste generatie Antillianen. Steeds meer allochtone jongeren beginnen daarom een eigen bedrijf en worden daarin steeds succesvoller, zo meldt het SCP.

Zie ook: Geef allochtonen een eerlijke kans (Algemeen Dagblad)

Plaats je reactie