MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Film Het Schnitzelparadijs op TV

19 januari 2006 | in Amusement, Film | 2 Reacties

Van 6 mei tot 10 juni zendt de publieke omroep een nieuwe reeks van zes Telefilms uit. Eén daarvan is ‘Het Schnitzelparadijs’ een komedie tussen twee culturen over de Marokkaanse Nordip (Mounir Valentyn). De film met o.a. Mimoun Oaïssa, is gebaseerd op de roman van de Marokkaanse schrijver Khalid Boudou. De uitzending is op zaterdagavond 6 mei 2006, op Nederland 3 rond half elf na NOVA.

De film gaat over Nordip die geslaagd is met cijfers waarvan anderen alleen kunnen dromen. Zijn trotse vader wil dat hij medicijnen gaat studeren, maar daar heeft Nordip geen zin in. Hij weet nog niet wat hij met zijn leven aanmoet en neemt ondertussen een baantje aan als bordenwasser in restaurant De Blauwe Gier. Daar ontmoet hij Agnes, het nichtje van de bazin en haar natuurlijke opvolger, of ze wil of niet. Tussen de smerige pannen, de vette schnitzels en het bizarre personeel beginnen Nordip en Agnes een geheime relatie. Zwichten ze voor de druk van hun omgeving of kiezen ze voor zichzelf en voor elkaar?

Telefilms zijn Nederlandse speelfilms voor televisie, die inspelen op actuele maatschappelijke thema’s. De coproducties van onafhankelijke filmproducenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van het Stimuleringsfonds, het ministerie van OCW en het CoBO. De uitzendingen zijn zaterdagavond op Nederland 3 rond half elf na NOVA.

Er zijn 2 reacties

 1. badr
  20 januari 2006 om 11:28 uur.

  joepie de poepie wat moeten we trots zijn op het schnitzel paradijs ik kan me nog herinneren dat toen ik deze film ging kijken in de bioscoop de domme koppen zoals mimoen en die andere malloot de marokanen voor schut zette , het publiek 60 procent nederlanders lachte ons uit! de pa van nordip die sprak niet alleen slecht nederlands maar ook nog slecht arabisch , wat me ook opviel was de film shouf shouf habibi die was nog erger ik vraag me echt af welke kant we hier gaan we worden net die afro-amerikanen die zichzelf voor schut zette om bekend te worden geld te verdienen kijk naar najib amhalie de laatste tijd verdiend ie geld achter de rug om van de islam en de marokanen , we krijgen minder respect voor elkaar door al deze films en comedie die nergens op slaan dan alleen ons naar beneden proberen te halen. ik hoop echt dat niemand meer najib shows bezoekt tot ie normaal een cemdieshow kan geven zonder zen eigen volk voor schut te zetten en dat geld ook voor mimoen en al die andere ratten.

 2. Bling
  03 maart 2006 om 03:01 uur.

  ick heb een vraagje
  wanneer is de film gemaakt?

Plaats je reactie