MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Journalist schrijft boek over Marokkanen

03 februari 2006 | in Maatschappij | 6 Reacties

Journalist Igor Wijnker kende geen Marokkanen, maar had toch een oordeel over ze. Hij wilde daarom ‘de gewone Marokkaan’ leren kennen en besloot zich aan te melden bij de Amsterdamse voetbalclub FC Chabab. Ondanks zijn taalachterstand werd hij meteen opgenomen binnen de club en werd zo de knuffelautochtoon van Chabab. Wijnker schreef een boek over dit voor hem leerzaam jaar, getiteld ‘Onder Marokkanen‘.

Wijnker in het Parool: “Er wordt in Nederland namelijk heel veel over Marokkanen bericht, meestal volgens dit procedé: er is stront aan de knikker, de media duiken erbovenop en als de storm weer is geluwd, is er alleen nog een verwrongen en allerminst volledig beeld. De Marokkaan was synoniem geworden van een rotjongen die zijn school niet afmaakt, op straat hangt en rotzooi trapt”. In zijn boek wil de journalist een genuanceerder beeld geven van Marokkanen, door zijn ervaring met de veelal Marokkaanse leden van FC Chabab te beschrijven.

Igor Wijnker: Onder Marokkanen
uitg. Nieuw Amsterdam, Euro 18,50.

Er zijn 6 reacties

 1. Zebklawi
  04 februari 2006 om 03:18 uur.

  GOED zzeer goed

  zulke nederlanders hou ik nou van

  GA zo door journalist je krijgt de steun van alle marokane

 2. InGeniuZ
  04 februari 2006 om 10:45 uur.

  Hij zal niet veel steun krijgen bij de autochtone zijde, omdat het beeld Marokkaan al vast staat.

 3. mocro
  05 februari 2006 om 01:39 uur.

  goed zo wallah dat zijn pas echte nederlanders die marokkanen steunt choerkran jounalist

 4. Saida
  06 februari 2006 om 11:51 uur.

  Marokkanen blijven commercieel interessant.
  Als Marokkanen dat nou zelf in de gaten krijgen en hun slaatje eruit slaan ipv dankbaar zijn dat iemand geld aan ons verdient.

 5. fadoua
  06 februari 2006 om 06:44 uur.

  ik vind het heel mooi dat hij meer wilt leren over ons marokanen zulk mens vind je bijna niet meer.

 6. Saida
  06 februari 2006 om 08:33 uur.

  Je kijkt te veel naar de media Fadoua.
  Als ik naar Marokkaanse concerten ga. En dan bedoel ik culturele hoogtepunten zoals in De Doelen dan is meer dan de helft autochtoon wat daar zit.

Plaats je reactie