MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Het succes van Berberse schrijvers

09 februari 2006 | in Amusement, Media | 3 Reacties

De Nederlandse literatuur is de afgelopen jaren verrijkt door een aantal getalenteerde Marokkaanse auteurs van Berberse afkomst. Het meest bekende voorbeeld is natuurlijk Abdelkader Benali, maar ook auteurs als Said El Haji en Khalid Boudou oogstten veel positieve kritiek. Met dit uitgangspunt wil Passionate Magazine de roots van de Berbercultuur beschrijven, de oorsprong, waar het vandaan komt. Passionate Magazine wil onderzoeken of vanuit de roots van de Berbercultuur het succes van de Berberse schrijvers in Nederland verklaard kan worden.

Het volgende Passionate Magazine nummer is daarom een unieke Berberspecial. Presentatie van de special vindt plaats op zaterdag 18 maart in Hotel New York, Rotterdam. Met debat, stand up comedy, en optredens van o.a. Khalid Boudou, Said El Haji, Manar, DJ Safri, Nabil, Mohammed Benzakour en gastredacteur Abdelkader Benali.

Er zijn 3 reacties

 1. Youssef
  11 februari 2006 om 08:01 uur.

  Ze zijn toch Marokkanen, en ik als arabische Marokkaan zie ik helemaal geen echte verschil tussen berbers en arabieren, de taal is gewoon anders, maar voor de rest zijn ze allemaal gelijk.

 2. Shemharosh
  12 februari 2006 om 09:02 uur.

  Er zijn mensen die berbers zijn en er zijn mensen die zulu zijn….de taal is wel anders maar ze zijn allemaal gelijk

 3. hans adam west
  16 februari 2006 om 11:01 uur.

  daar ben ik het niet mee eens .er is degelijk wel verschil tussen de imazighen en de arabieren.de cultuur is anders de waarden zijn anders de normen ook ,de berbercultuur is toleranter en beschaafder,de arabische cultuur is heel anders kijkt u maar om u heen.

Plaats je reactie