MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse muziek in De Doelen

17 februari 2006 | in Amusement, Muziek | 2 Reacties

Op vrijdag 24 februari 2006 kunnen liefhebbers genieten van de Arabische traditie van het religieuze lied. Haj Mohamed Bajedoub en Abderrahim Souiri verzorgen dan een concert in de Jurriaanse Zaal van De Doelen. Beide zijn zelf in Marokko actief als muezzin. Zij zingen elk uur van de dag de bijpassende gezangen uit de Arabo-Andalusische traditie en zijn ook thuis in het rijke soefirepertoire. Zij worden bijgestaan door een orkest van negen Marokkaanse musici. Eerder stond ook Hajib, de populairste Marokkaanse vertolker van de shikaatmuziek uit Casablanca, in de Doelen

Er zijn 2 reacties

 1. Saida
  25 februari 2006 om 06:46 uur.

  Het concert in de Doelen was echt geweldig!
  Bajedoub en Souiri hebben het publiek echt waar voor hun geld gegeven.
  Maar wat ik nog leuker vond aan gisteravond dat ook jongeren naar het concert zijn gekomen. Jeweetwel petjes en bontkraagjes en ze gedroegen zich heel netjes. Ik vond het echt prachtig.

 2. Fetin
  01 maart 2006 om 09:20 uur.

  We hebben erg genoten van het concert.
  Helaas hebben we het niet op kunnen nemen.
  Ik vroeg me eigenlijk af: Heeft iemand het opgenomen?
  Ik zou het heel graag willen hebben als aandenking.
  We wachten nu al op het volgende concert!!

Plaats je reactie