MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Hangjongeren zelf aan het woord

18 februari 2006 | in Maatschappij | 5 Reacties

Het NRC Handelsblad besteed komende week aandacht aan het onderwerp hangjongeren. Aanleiding hiervoor is het feit dat vier ministers deze week in de Kamer spraken over de aanpak van lastige jongeren. Minister Remkes bijvoorbeeld wil jongeren aanpakken die voortdurend voor overlast zorgen. Wie zich structureel misdraagt, hoort niet thuis op straat, aldus de minister. In het eerste deel van een serie over dit onderwerp, laat de krant Marokkaanse hangjongens uit de Dordtse Wielwijk zelf aan het woord. Bezoekers van het winkelcentrum in deze wijk vinden de hangende Marokkaanse pubers bedreigend. Zelf vinden de jongeren dat ze worden gezien als tweederangs burgers. De krant tekent op wat de wijkagent, de gemeente en ouders hiervan vinden.

Er zijn 5 reacties

 1. LOL
  20 februari 2006 om 09:45 uur.

  Dat zal helpen zeg ……..:P schoftjes aan t woord laten

 2. InGeniuZ
  20 februari 2006 om 10:56 uur.

  Get a life sukkels,

  Ga je studie afmaken of maak van je talent een beroep van. Verspeel niet je tijd met klagen over racisten enz… Die zullen er altijd bestaan, maar het gaat erom hoe je ermee omgaat. Kijk hoe Najib Amhali het aanpakt, spreekt vloeiend Nederlands en maakt publiekelijk grappen over Nederlanders! Een beetje zelfspot hoort er ook bij, dat doen jullie ook als jullie bij elkaar zijn.

  Maak studie kapot asahbi, je moet er wel wat voor doen. Maar alsje blijft klagen over racisten en dat Nederlanders niet “eerlijk” zijn, wie is er nou eerlijk? Je leeft niet voor de Nederlanders, maar om een doel te bereiken. Maar ZORG WEL VOOR EEN DOEL. Als je geen doel hebt dan ga je dwalen., denk dus na, wat wil je bereiken met je leven en maak er werk van. Het zal niet makkelijk gaan, maar zie het zo, je bent niet de enige mocro die stroggelt.

  Ik ben ingenieur voor het vak elektronica, heb nog geen baan, maar icha Allah zal ik er voor vechten om een baan als ontwerper te krijgen. Als ik het hier niet krijg, dan ga ik lekker naar Belgie. Dom van de Nederlanders, want die hebben mij studiefinanciering gepaast en dus in mij geïngesteerd. België profiteert ervan en ik bouw mijn toekomst en van mijn kinderen.

  Dus beter smeer je ‘m en doe je wat voor je toekomst. Peace!

 3. najat
  21 februari 2006 om 02:02 uur.

  jullie hebben echt helemaal gelijk, mensen weten niet dat zogenaamde hangjongeren ook gewoon hersens hebben en hartstikke slim zijn. In plaats van hun te motiveren kunnen mensen alleen maar kritiek leveren. Tuurlijk is het jammer want ze zijn hartstikke slim maar zijn te lui om er wat mee te doen. Maar ja, ik ga gewoon wel lekker naar school, en later koop ik nl en heel die fockin regering op, wilders en ali dunne spriet worden mijn waakhonden en dan leven we allemaal lang en gelukkig 😀

 4. smikeli
  22 februari 2006 om 11:37 uur.

  Weet je kritiek leveraars zijn zelf de boosdoeners plaatse ze in een hoekje en ze gedragen zich er naar t zin heus niet allen de hangjongeren daar in de wielwijk kijk aar overdie diamantenbuurt a dam rotterdam overal t is overal even erg en die smerige roddelende nietmensen blijven maar met hun vingertje wijzen in plaats zelf te helpen!

 5. Mo
  01 september 2006 om 04:36 uur.

  Die jongens leven in een ghetto.
  De wijk wielwijk is gwoon voor hun weetje wel.
  En die hollanders kunnen er niet tegen.
  Ik heb een dagje meegelopen met die jongens.
  Ze mogen nog een eens zitte op een bank.
  Politie kom er gelijk aan weetje wel.
  Is niet goed hun hebbe een ID maar tog moeten ze rennen.Want anders worden ze opgepakt.
  Ze hebbe niks in die wijk helemaal niks alleen een bank.
  ik vin het zielig die jongens zijn harstikke slim ze doen allemaal havo VWO die richting. Maar jah mensen steun die jongens hun hebbe het zwaar. Tweede kamer doe er wat aan want elke dag polite voor je zoon is niet leuk ik ben jongerwerker en ik weet precies hoe da boelt ze worden alleen maar gekker en criminalieteit tijgt DOE ER WAT AAN VOOR DAT HET TE LAAT IS !!

Plaats je reactie