MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Betere uitgangssituatie tweede generatie

21 februari 2006 | in Maatschappij | Reageer

De sociaal economische positie van allochtonen is niet rooskleurig, maar de tweede generatie heeft een betere uitgangssituatie. Dit blijkt uit de Integratiemonitor. Deze is uitgevoerd door het Sociaal Geografisch Bureau om inzicht te krijgen in de maatschappelijke ontwikkeling van minderheden in Dordrecht. De mate van integratie is in kaart gebracht aan de hand van de sociaal economische positie, actief burgerschap, sociaal culturele integratie en sociale samenhang. De monitor beperkt zich tot de positie van de vier grootste groepen niet-westerse allochtonen in de stad. Dit zijn Turken, Antillianen, Surinamers en Marokkanen. Over 4 jaar wordt de volgende meting gehouden.

Plaats je reactie